Fashion

Maison Cléo - brandul care explică prețurile produselor sale

ioana pana
January 31, 2019 10:14 AM

În secolul vitezei, moda este și ea rapidă. De la Spring-Summer, la Fall-Winter, Mid-Season Sale și Soldare de stoc, consumatorii sunt „bombardați” cu noi trenduri de către magainele mass-market, de cele mai multe ori la un preț foarte mic. Acest preț mic, bazat pe condițiile vitrege în care hainele sunt create și mâna de lucru plătită insuficient, atrage cumpărătorii făcându-i să… cumpere mai mult.

Totuși, din ce în ce mai mulți oameni par să evite aceste lanțuri de magazine în ultimul timp, pe fundamentul principiilor etice. Aceștia ajung să opteze pentru branduri mai mici, cu prețuri mai ridicate, dar care asigură atât calitatea muncii, cât și a produsului.

Un astfel de brand este și Maison Cléo. Fondat de Marie Dewet, fiica, și Cléo, mama, acesta a luat naștere în 2017, pe Instagram. Hainele lor sunt ușor recognoscibile datorită design-ului simplu și elegant, deci dacă ești o împătimită a modei, este foarte puțin probabil să nu știi piesele Maison Cléo.

 

View this post on Instagram

 

This shirt is basically serotonin

A post shared by Harling Ross (@harlingross) on

Totuși, dincolo de design-ul propriu-zis al hainelor, ceea ce a făcut brandul duoului mamă-fiică cunoscut, a fost faptul că alături de descrierea fiecărui articol de pe site, se regăsește așa-zisa „justificare a prețului”. „Timpul necesar producerii unei singure bluze: 3 ore= 30€. Material: 34,5€ (un metru de material costă 23€, iar pentru o bluză sunt necesari 1,5 metri). Cheltuielile pe marketing (shootinguri foto, developatul pozelor pe film, scanări, fotografi, modele)= aproximativ 8€. Taxele de plătit statului la sfârșitul anului pentru comercializarea produselor= 8€.”

Maison Cléo – brandul care explică prețurile produselor sale

Aceasta este doar o parte din lista menită să răspundă criticilor de pe Instagram ce sugerau că prețurile produselor sunt prea mari. „Așadar, ca această bluză să fie fabricată și să ajungă la voi, ne costă 161,15€, iar noi alegem să o vindem cu 230€, astfel încât fiecare dintre noi să rămână cu măcar 60€ după fiecare vânzare.”, concluzionează cele două.

 

View this post on Instagram

 

The DELIA ruffles blouse made in silver raw silk ✨ with @susan_alexandra 💎💎 bag

A post shared by MaisonCléo www.maisoncleo.com (@maisoncleo) on

Conștientizarea a ceea ce înseamnă producerea unor haine în condiții firești este necesară, iar demersul Maison Cléo este unul lăudabil. Unde să mai punem faptul că hainele lor sunt extraordinar de frumoase și calitativ lucrate?

 

View this post on Instagram

 

Last shooting with @susan_alexandra bags and jewellery!! 🌈🍇 Featuring our DELIA silk blouse 🔥✨

A post shared by MaisonCléo www.maisoncleo.com (@maisoncleo) on

 

View this post on Instagram

 

One of our #maisoncleogirl in her ANNE ruffles blouse 🖤🖤🖤 #handmadetoorder ✂🇫🇷

A post shared by MaisonCléo www.maisoncleo.com (@maisoncleo) on