Portretele lui Barack și Michelle Obama de la Galeria Națională a Portretelor au fost dezvelite

Verdict.ro
February 13, 2018
February 13, 2018

Luni dimineață, la Galeria Națională de Portrete din SUA, au fost dezvelite portretele fostului președinte Barack Obama și a soției acestuia, Michelle. Portretul lui Obama a fost realizat de Kehinde Wiley, iar portretul lui Michelle de către Amy Sherald. Operele celor doi artiști vor fi așezate în galerie, alături de portretele celorlalți președinți.

”Putem spune ”WOW” din nou? Trebuie să vă spun că stau aici alături de voi toți și privesc acest portret minunat, atârnat alături de atâtea alte figuri emblematice și sunt compleșită. Mă gândesc deasemenea la toți tinerii , în special fetele de culoare, care de-a lungul anilor vor veni în acest loc și se vor uita în sus și vor vedea pe perete imaginea unei persoane care arată fix ca ele”, a declarat Michelle Obama.

În portretul care a fost expus în Galeria Națională de Portrete, fosta Prima Doamnă a Americii poartă o rochie semnată Milly.

Portretul lui Barack Obama a fost pictat de Kehinde Wiley, un pictor cunoscut pentru lucrările sale vibrante, cu afro-americani, lucrate la scală mare.

Obama și-a exprimat și el public încântarea: ”Ce spuneți de asta?! E chiar într-o formă bună!”, potrivit vogue.com.


Share

Asemănătoare

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Verdict are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !