PRĂJITURA RAW VEGAN: BATON DE CIOCOLATĂ CU COCOS

Verdict.ro
February 20, 2018
February 20, 2018

Esti o mare amatoare de dulciuri? Îți place să „bucătărești” și iubești dulciurile fine? Iată rețeta perfectă! Sănătoasă și ușor de preparat. Acum nu trebuie să-ți mai faci griji în privinăța siluetei tale și te vei putea bucura de dulcele mult dorit în fiecare zi. Mâncarea raw vegan înseamnă, pe lângă mâncarea gătită, să adaugi în alimentația ta și alimente crude, de origine vegetală, neprelucrată. Majoritatea alimentelor își pierd din proprietăți atunci când sunt gătite, iar regimul alimentar raw vegan te ajută să ai o sursă sigură de enime zilnic.

Cum se prepară aceste batoane din ciocolată cu cocos? Ei bine, vei avea nevoie de nucă de cocos (300g), alune de pădure sau caju (100g), ulei de cocos (50g),  miere (100g), unt de cacao topit (1/2 cana), fulgi de cocos uscat(30g) , apă 1/2 cană apă, 4 Lg miere și 5-6 Lg cacao.

 

Timp de preparare: 30 de minute

Dificultate: Medie

Mod de preparare:

„Nuca de cocos se desface si se curata de coaja subtire si maro, spalati cu apa calduta si apoi dati pe o razatoare cat mai fina. Mainile voastre vor fi foarte bine hidratate dupa ce veti face asta.Cand desfaceti nuca incercati sa obtineti bucati cat mai mari pentru a va usura munca cand dati pe razatoare.Apoi in blender puneti caju (pe care inainte il puteti lasa la inmuiat in apa timp de o ora) impreuna cu 1/2 cana apa. Procesati pana obtineti o crema fina si consistenta.Transferati crema in robotul cu lama S si adaugati si restul ingredientelor:fulgii de cocos razuiti, uleiul de cocos, mierea, fulgii de cocos uscati. Amestecati pana totul este bine omogenizat.Daca nu aveti un robot puteti amesteca totul cu mana foarte bine.Acum luati din compozitie si formati cu atentie batoane de dimensiunea dorita. Compozitia este destul de moale si nu foarte lipicioasa. Eu am ales sa le pun in forme de silicon si apoi am bagat in congelator timp de aprox 2-3 ore. Am intampinat putine dificultati la taierea batoanelor, deoarece au fost un pic sfarmicioase. Deci data viitoare am sa incerc sa formez batoanele cu mana.Dupa ce le-ati lasat sa stea la congelator macar 2 ore, puteti pregati crema de ciocolata.Tot ce trebuie sa faceti este sa topiti untul de cacao pe baie de aburi, il puneti intr-un bol, adaugati mierea si cacao si amestecati cu ajutorul unui tel pana totul este bine omogenizat. Va recomand sa adaugati mierea si cacaoa treptat si sa gustati pentru a obtine aroma preferata.Lasati crema sa stea 4-5 minute la temperatura camerei pentru a se intari un pic, apoi scoateti batoanele din congelator si inveliti-le bine in ciocolata.Eu le-am pus pe o farfurie, insa daca aveti un de gratar din metal cred ca ar fi mai bine.Lasati-le in congelator 30-40 min, apoi pot fi consumate sau puse in frigider, pentru a nu ingheta crema de cocos din interior.” potrivit gustos.ro.

 

Photo Credits: voilavegan.com

Share

Asemănătoare

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Verdict are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !