Fashion

Prezentarea Tom Ford de la New York Fashion Week, inspirată din colecția Gucci toamnă-iarnă 1996

nicoleta.ispasescu
February 8, 2019 11:50 AM

Tom Ford a debutat seara trecută în cadrul New York Fashion Week cu o prezentare despre care vorbește toată lumea.

În timp ce sezonul trecut a prezentat o colecție sobră, Tom Ford, în vârstă de 57 de ani, a prezentat de această dată o modă foarte rafinată.

Colecția lui Tom Ford a fost de-a dreptul impersionantă și a readus vibe-ul anilor ’90 în atenția publicului.

Prezentarea lui s-a inspirat din colecţia toamnă-iarnă 1996, pe care a realizat-o pentru Gucci şi care, potrivit propriilor sale mărturisiri, l-a consacrat în rândul designerilor de seamă ai lumii.

Costumul din catifea roșie, purtat de Gigi Hadid, a fost de departe atracția serii, fiind o reinterpretare a celebrului costum roșu purtat în anii ’90 de către Gwyneth Paltrow.

Mulți designeri au ales în ultima vreme să aducă omagiu anilor ’90 prin aceste costume din catifea, printuri cu animale, pantaloni scurți biker, topuri scurte, body-uri și chiar denim.

Săptămâna Modei de la New York, care se desfăşoară până pe 13 februarie, va continua joi cu prezentarea noii colecţii a casei Ralph Lauren, un element cheie al evenimentului.

Ce designeri celebri vor lipsi de la New York Fashion Week 2019

În doar șase luni, mai mulți designeri celebri au anunțat faptul că nu vor mai participa la New York Fashion Week 2019.

Principalul absent va fi Raf Simons, care a redat legitimitate evenimentului newyorkez atunci când a preluat conducerea casei Calvin Klein şi a prezentat câteva colecţii spectaculoase în metropola americană.

Însă la mai puţin de doi ani după prezentarea primei sale colecţii, designerul belgian a părăsit casa Calvin Klein, ai cărei proprietari s-au declarat dezamăgiţi de vânzările brandului, care s-a repoziţionat şi orientat spre colecţii din vârful gamei pret-a-porter.

Vor lipsi din acest an şi Victoria Beckham, Monse, Rodarte şi Rihanna, care se adaugă marilor nume pierdute de evenimentul newyorkez în ultimii ani, precum Tommy Hilfinger, Zac Posen, Alexander Wang, Thom Browne şi Joseph Altuzarra.

Chiar şi tinerele talente promiţătoare din gama streetwear, de la Off-White creată de Virgil Abloh şi până la Public School şi Hood By Air, absentează în acest an, la fel ca Pyer Moos, care a făcut senzaţie la ultimele două ediţii ale New York Fashion Week.