Fashion

Rochia cămașă, itemul perfect pentru ținutele de zi!

irina.letitia
April 16, 2018 07:00 AM

Niciodată nu poți avea prea multe rochii în garderobă, iar asta nu înseamnă decât un prilej perfect pentru a-ți updata periodic dressingul cu achiziții noi și actuale! Dacă vorbim despre rochia cămașă, subiectul principal al acestui material, putem spune că este echivalentul ”the little black dress” în varianta casual.

Despre ce anume discutăm exact? Despre o piesă devenită esențială în garderobă feminină a ultimilor ani, inspirată desigur din alte două piese nelipsite din ținutele noastre: cămașa și rochia. Un hibrid extrem de interesant și de versatil, care adaugă un ”je ne sais quoi” outfit-urilor de zi.

O variantă perfectă pentru ținutele sezonului cald, rochia cămașă are acel aer fresh & chic, atât de apreciat și de căutat în această perioadă. Este effortless, este lejeră, dar este și cool!

O poți purta atât la birou, care este o destinație perfectă pentru modelele mai clasice ale acestui item, dar o poți purta și la shopping sau la o ieșire în oraș.

Faptul că este extrem de adaptabilă înseamnă nu doar că o poți purta la multe ocazii, dar că o poți și combina cu o mulțime de alte piese pentru a obține mereu un aspect diferit.

De exemplu, o rochie cămașă mini, albă, poate fi purtată ca atare, cu o pereche de espadrile și cu un blazer de in, într-o plimbare relaxată de primăvară. O poți purta însă și peste o pereche de pantaloni de costum, accesoriată cu niște broșe și vei obține un look la fel de reușit, însă într-un cu totul alt registru vestimentar.

Care sunt cele mai râvnite modele? Ei bine, sezonul acesta se poartă în continuare lungimile medii, rochiile cămașă ce ating jumătatea gambei. Modelele cu talia evidențiată printr-un cordon sau o centură sunt foarte căutate, la fel cum sunt și cele cu detalii deosebite, cum este un guler retro sau volane aplicate.

Noi am făcut o selecție de rochii cămășă pe care le poți purta în această perioadă!