Fashion

Să ne amintim de Alexander McQueen: 50 de ani de la naștere

nicoleta.ispasescu
March 17, 2019 21:41 PM

Astăzi, celebrul designer britanic Alexander McQueen ar fi implinit 50 de ani. Născut pe 17 martie 1969 în Lewisham, Londra, creatorul de modă a încetat din viață pe 11 februarie 2010.

Numit „băiatul rău din moda britanică”, pentru creaţiile sale excentrice și provocatoare, s-a sinucis, fiind găsit spânzurat în dressing-ul său.

Sunt foarte multe lucruri de spus despre geniul creativ care a fost Alexander McQueen și despre cum reușește și astăzi să fie o sursă de inspirație pentru toți din industria modei.

Au fost 40 de ani, prea puțini din păcate, dar remarcabili și legendari ai desginerului, care a reușit să iasă în evidență prin modul lui nonconformist și extravagant. Alexander McQueen este omul care e schimbat pentru totdeauna percepția asupra industriei fashion.

Să ne amintim de Alexander McQueen: 50 de ani de la naștere

Creatorul de modă britanic, care a avut colecţii purtate de vedete precum Sarah Jessica Parker, Nicole Kidman, Rihanna sau Sandra Bullock, s-a sinucis la nouă zile, imediat după ce mama lui a murit.

La ultimul său show au fost invitate 1000 de persoane, evenimentul fiind transmis live pe internet.

În memoria lui, noi am făcut o selecție cu cele mai iconice creații ale lui Alexander McQueen, pe parcursul vieții sale, pe care le puteți vedea accesând Galeria Foto.