Fashion

Sacrificii în numele modei! 37 de modele și-au vopsit părul pentru prezentarea Marc Jacobs

nicoleta.ispasescu
September 14, 2018 11:47 AM

„Acesta este cel mai mare proiect de vopsire la care am lucrat vreodată”, a declarat Directorul Creative de la Redken Global Color, Josh Wood, în backstage-ul show-ului lui Marc Jacobs, colecția Primăvară 2019.

Pe aceeasi temaColecția Rihannei Savage x Fenty de la New York a fost o celebrare a femeii

„Nu am făcut niciodată nimic cu atât de multe fete care își doresc să-și schimbe culoarea părului, ala că este un moment de care mă simt mândru” — 37 de modele în total, mai multe decât Josh a plănuit inițial — au avut părul alb, apoi au fost vopsite cu nuanțe deschise de roz, albastru, verde, piersică, și multe alte culori care să se potrivească cu ținutele din cadrul show-ului.

Lucrările de colorare, fiecare dintre ele având rădăcini umbrite și un luciu aproape metalic, au fost create în concordanță cu materialele pe care fiecare fată le-a primit: „Marc nu a vrut un pastel excentric, el a vrut ca acesta să aibă o istorie în spate, să arate puțin vintage”, a continuat Josh Wood.

Look-ul vintage a fost completat de coafurile stilistului Guido Palau, care a realizat niște coafuri „extravagante”, inspirate din anii ’60.

Au exista trei look-uri diferite: o coadă de cal tapată, bob tapat și nu în ultimul rând, clasicul buzzcut (scurt și uniform), fiecare dintre ele având o „formă de ou”, spune Guido Palau. Tot el  a mai zis că look-uri seamănă cu cele ale femeilor pe care Marc Jacobs le iubeste, precum Barbara Streisand și Lee Radziwill.

Atât Guido, cât și Marc au fost surprinși să vadă că atât de multe fete erau dispuse să își vopsească părul, și chiar să se tundă „periuță” (nouă modele au fost extrem de hotărâte).

„Marc este foarte norocos că o mulțime de fete doresc să facă show-ul ăsta și că sunt mult mai deschise să își facă schimbări”, a mărturisit Guido.

Josh Wood a declarat că Instagramul joacă un rol important: „Sunt atât de multe fotografii cu oameni de peste tot care își schimbă culoarea părului. Decolorarea nu se mai face ca înainte, ca acum 2-3 ani…tehnologia susține faptul că cel mai important lucru pentru noi este sănătatea părului”.

Se poartă machiajul natural, cu umbre fine

Machiajul a fost, de asemenea, destul de natural, pal, cu focus pe pleoape, unde s-a aplicat fard luminos.

Pentru a se asigura că umbrele — roz, albastre, mov, galbene și alte culori care se asortau cu hainele — nu vor arăta prea „dulce”, Kendal nu a folosit deloc blush și a păstrat tenul proaspăt.

Secretul lui pentru a se asigura că fardul nu „cade” pe sub ochi este că „întotdeauna pun fond de ten pe pleoape, care ajută la păstrarea pigmentului atunci când îl aplici”.