Fashion

Salopeta utilitară: cum o porţi iarna!

irina.letitia
December 7, 2019 17:24 PM

Se pare că indiferent de sezon, salopetele au un loc bine asigurat în garderobele noastre. Dintre toate modelele însă, salopeta utilitară este vedeta sezonului, iar asta datorită unui factor extrem de important: confortul. Iată cum o poţi purta iarna, în ţinute cool şi actuale!

Salopeta utilitară: cum o porţi iarna!

Salopeta utilitară are un aspect mult mai lejer ca celelalte modele pe care le cunoşti. Croiala sa largă pe corp, atât în partea superioară, cât şi inferioară, buzunarele aplicate pe piept, mâneci sau picioare, sunt elementele care fac trimitere la uniformele muncitoreşti, de unde şi denumirea sa.

Ce diferă în sezonul rece? Nu sunt foarte multe deosebiri, cel puţin nu în zona designului. Notabile sunt texturile specifice sezonului rece. Denimul, pielea, lâna subţire şi catifeaua raiată sunt texturile ideale pentru o salopetă utilitară în această perioadă.

Asta nu înseamnă că nu poţi purta la fel de bine salopeta utilitară pe care o ai deja în garderobă. Cu ajutorul accesoriilor potrivite, o poţi reinterpreta original în sezonul actual.

Primul pas este încălţămintea. Inlocuim balerinii, tenişii sau pantofii cu toc cu o pereche de bocanci army cu talpă groasă sau cu o pereche de cizme retro, în stilul anilor 80.

Bocancii Prada din acest sezon sunt inspiraţia ideală şi merg perfect cu un „boilersuit”. Dacă adaugi şi o parka voluminoasă, cu puf, lungă până la genunchi, obţii un look de zi cât se poate de cool şi comod.

Pentru un look mai elegant, poţi înlocui bocancii cu o pereche de botine cu toc înalt sau cu o pereche de cime stiletto, lăsate pe picior – în acest caz, vei lăsa cizma deasupra pantalonului salopetei. Un cojoc scurt, gros, este varianta perfectă pentru o jachetă de iarnă mai puţin sport, care să completeze cele două stiluri ale ţinutei (salopeta şi încălţămintea).

View this post on Instagram

Lost in my own thoughts.

A post shared by Anna Schürrle (@sharypova_nna) on

Dacă salopeta este mai subţire, poţi oricând să porţi pe dedesubt o maletă subţire, lăsând salopeta descheiată la primii nasturi.

In galeria foto, am pregătit o selecţie de modele de salopete ideale pentru iarna aceasta! Alege-ţi preferata!