Fashion

Șosetele- Accesoriul banal devenit detaliu de lux. Cum le integrăm în ținute

ioana pana
July 12, 2019 15:31 PM

Într-o lume a pălăriilor, a ochelarilor de soare și bijuteriilor, șosetele ar părea cantitate neglijabilă. Dar iată că cel mai detestat cadou din vremea copilăriei a ajuns să fie unul dintre cele mai râvnite accesorii din moda momentului.

Deși la prima vedere ar părea absurdă, această afirmație are un fundament real, chiar și statistici care să o confirme. În urmă cu cinci ani, brandul Gucci nu producea șosete. Aceste accesorii erau inexistente în colecțiile semnate de faimoasa casă de modă. Totuși, odată cu venirea lui Alessandro Michele la conducere și transformarea brandului într-un trendsetter mondial, șosetele marca Gucci nu numai că au început să fie comercializate, ba chiar au devenit un etalon al luxului.

 

View this post on Instagram

 

Merry Christmas from 🌴 #LA #MerryChristmas and Happy Holidays

A post shared by Marta Cygan (@lifeofboheme) on

La un preț mult mai accesibil decât o piesă de designer în adevăratul sens a cuvântului, spre exemplu o jachetă sau o rochie, șosetele, asemenea ochelarilor de soare, dau un aer high-fashion oricărei ținute, contra unui preț mai mic.

Iar marile case au conștientizat acest fenomen: dacă în urmă cu câțiva ani Gucci a fost brandul care a dat startul acestei noi mode, în prezent majoritatea mărcilor cunoscute produc șosete. Vetements, Loewe, Off-White, până și Thom Browne, Prada, toate au înțeles potențialul acestui accesoriu.

Acum șosetele se poartă cu pantofi cu toc, cu papuci, pot fi din bumbac, tricot, sau chiar voal. Nu mai există reguli, nu mai există limite. Așadar, șosetele constituie, asemenea surorilor mai mari -dresurile-, o armă valoroasă în ceea ce privește revitalizarea unei ținute terne.

Urmărește, așadar, galeria pentru 10 moduri inspiraționale de a integra șosetele în ținutele tale.