Fashion

Stella McCartney a lansat o nouă colecție inspirată de The Beatles

irina.letitia
July 11, 2019 19:10 PM

Stella McCartney, celebrul designer englez şi fiica şi mai celebrului muzician, Paul McCartney, a lansat o nouă colecţie, inspirată de formaţia The Beatles, din care tatăl său a făcut parte.

Stella McCartney a lansat o nouă colecție inspirată de The Beatles

Stella McCartney x The Beatles este primul proiect al designerului care aduce un omagiu formaţiei The Beatles. Colecţia este inspirată de melodia „Yellow submarine”, unul dintre cele mai cunoscute hit-uri ale formaţiei care a făcut istorie în anii 70. Yellow submarine a fost totodată una din cele mai urmărite animaţii ale epocii, avându-i ca personaje chiar pe membrii formaţiei. Aici şi-a găsit inspiraţia şi Stella McCartney, care a imaginat o colecţie extrem de colorată, cu imprimeuri ce trimit cu gândul la universul psihedelic prezent în videoclipul animat.

Despre colecţie, designerul a recunoscut că punctul de plecare a fost ediţia digitală a „Yellow submarine”, pe care a văzut-o recent şi al cărei mesaj a impresionat-o prin actualitate. „Am fost recent la vizionare cu familia și prietenii,  nu l-am mai văzut de când eram mică și sincer, m-a mişcat enorm, într-un mod pe care nu l-am anticipat. In special, ideea de a conecta oamenii, care din punct de vedere politic, nu a fost niciodată mai actuală ca acum. Am simţit că trebuie să fac ceva”, a declarat Stella.

Colecţia capsulă se numeşte „All together now”, în acelaşi spirit de unitate pe care o transmitea şi The Beatles în cântecele sale. In aceeaşi idee, mesajul colecţiei este îndreptat şi către protejarea pământului, Stella McCartney fiind una din promotoarele modei sustenabile şi a hainelor care protejează mediul.

Materialele din care sunt confecţionate hainele cuprind şi denim, bumbac organic, nylon şi caşmir reciclat.

Admira întreaga colecţie Stella McCartney X The Beatles, în galeria foto!