Fashion

Tendințe de toamnă 2018: catifeaua raiată!

irina.letitia
September 14, 2018 13:37 PM

Când credeam că nimic nu ne mai surprinde în tendințele sezoniere, moda se asigură că nu ne plictisim și scoate din cufărul cu amintiri câte un trend ce urcă vertiginos în preferințe încă de la primele afișări!

In sezonul de toamnă/iarnă 2018-2019, avem parte de un nou come-back răsunător: catifeaua raiată! Un material care ne duce cu gândul încă o dată la perioada anilor 70, la jachete cambrate și pantaloni evazați, în nuanțe pământii.

Iată că în noul anotimp putem confirma că moda este ciclică și asul din mânecă al momentului sunt piesele raiate, fie că vorbim despre geci, fuste, sacouri sau șepci. Avem ocazia să abordăm o modă cu tentă retro, amintindu-ne pe alocuri și de perioada copilăriei – cine nu a deținut măcar o pereche de pantaloni raiați, în acea perioadă?

Ca să ne apropiem de contemporan, îți propun să vedem ce se poartă acum la acest capitol .

In primul rând, la nivel cromatic, vei avea parte de o surpriză plăcută, întrucât designerii au interpretat catifeaua raiată în aproape toate nuanțele la care te gândești: de la pasteuri discrete la culori intense.

Din punct de vedere al modelelor, dacă vrei cu adevărat un look retro, îți recomandăm să alegi un sarafan (da, se poartă din nou clasicele sarafane!) din raiat, pe care să îl porți cu o maletă și cu niște botine cu platformă supradimensionată.

Pentru apariții mai extravagante, alege un costum cu pantalon lung, dar într-o culoare care să te scoată din anonimat. Incearcă un roz pudrat, un galben muștar sau bleu.

Dacă optezi pentru o fustă scurtă, asorteaz-o unei cămăși cu guler tip fundă și unor cizme lungi, până la genunchi, cu vârful rotund!

Vezi galeria foto pentru propunerile noastre vestimentare!