Fashion

Teodora Burz, femeia din spatele unuia dintre cele mai de succes branduri românești: „Eram pasionată de garderoba păpușilor”

adelina.duinea
March 13, 2019 14:21 PM

Teodora Burz este femeia din spatele unuia dintre cele mai de succes branduri românești, respectiv Styland. Într-un interviu acordat cu mulți ani în urmă penttru ADPM, Teodora a mărturisit cum s-a născut pasiunea ei pentru modă și afaceri.

Teodora Burz, femeia din spatele unuia dintre cele mai de succes branduri românești: „Eram pasionată de garderoba păpușilor”

„Eram pasionată de garderoba păpușilor. Pe toate le îmbrăcam singură, le croșetam sau le coseam la mașină haine și le educam. Eram și mama lor și profesoara lor în același timp”, declara în 2012 Teodora Burz pentru sursa menționată anterior.

Despre primul său job, Teodora a mărturisit: „Am lucrat la un magazin de pantofi din orașul meu natal. Aveam 18 ani și mă pregăteam pentru facultate. În câteva săptămâni, am reușit să organizez magazinul și să-i dau proprietarului o listă cu coduri și mărimi pentru aprovizionare și dețineam controlul magazinului.”

Citește și: Solange Knowles, în Seen Users pe coperta revistei i-D: The Homegrown Issue

„Am lucrat doar câteva luni. La plecare proprietarul m-a felicitat și mi-a spus că ar vrea să mă vadă peste câțiva ani pentru că e convins că voi face carieră din asta. Atunci nu l-am înțeles pentru că eu consideram că am avut doar un job sezonier. Mi-ar plăcea să-l întâlnesc azi din nou și să stăm de vorbă. Am învățat multe cu fiecare experiență și învăț în continuare.”

Teodora a pus bazele companiei și a inventat/înregistrat brandul Ziggo. „A fost o etapă importantă a carierei mele. Atunci am început să învăț cam tot ce ține de retail, de la deschideri de magazine, la buying, producție, promovare, gestiune resurse umane și timp, pe care le-am consolidat mai târziu când am început să lucrez cu profesioniști din domeniu.”

Citește și: Modelul Bella Hadid a purtat o creație a unui brand românesc la petrecerea ziua ei

„Îmi place să creez colaje, să montez filme”

Acum, Teodora este proprietarul Styland, dar și designerul și clientul final al brandului. Are o echipă bine organizată pe care se bazează. Sunt hainele pe care ea le poartă, cu materiale suficiet de bune ca să-i satisfacă propriile exigențe și cu croiuri atent gândite, scrie Finesociety.ro.

Teodora mai are și alte pasiuni. „Îmi place să creez colaje, să montez filme. Muzica are un rol important în fiecare zi. Era să uit: îmi place să conduc!”

Despre alte dorințe, Teodora mărturisește: „Mereu mi-am dorit să ajung într-o zi să am parfumul meu. Încă nu mi-am realizat visul, dar sper la acest lucru pentru că mă pasionează esențele în continuare.”