Fashion

Federația Franceză de Tenis, interdicție pentru Serena Williams din cauza costumului pe care îl poartă la meciuri

nicoleta.ispasescu
August 27, 2018 12:07 PM

Când Serena Williams s-a întors la tenis, după ce a născut o fetiță, a făcut-o în cel mai spectaculos mod posibil: îmbrăcată într-un costum de pisică Nike („catsuit”) care i-a evidențiat toate formele.

Pe aceeasi temaSerena Williams va purta Off-White pentru întoarcerea ei la finala U.S Open

„Eu îl numesc, cum s-ar spune, costum de pisică inspirat de Wakanda”, glumea ea la acea vreme.

Pe Instagram, starul tenisului a dedicat acest costum „tuturor mamelor aflate acolo care au avut o revenire grea după sarcină”.

Aproape 800.000 de oameni au apreciat acea poastare, dar nu și Feredația Franceză de Tenis.

Associated Press informează că Serenei i se va interzice să mai poarte un costum similar, din cauza unui nou cod de îmbrăcăminte. Bernard Giudicelli, președintele Federației Franceze de Tenis, a declarat revistei Tennis că apariția Serenei Williams în costum de pisică a fost o problemă specială: „Nu va mai fi acceptat. Trebuie să respectăm jocul și locul. Cred că uneori am mers prea departe”.

Costumul tenismenei a fost mai mult decât un moment de fashion. El o ajuta pe Serena în problema ei cu circulaţia sangvină, pe care o are de 12 luni. Dacă ne uităm în trecut, o embolie pulmonară a ținut-o pe Serena pe margine timp de un an.

„Mi-au spus că am mai multe cheaguri de sânge în ambii plămâni. Mulți oameni mor de la asta”, a spus ea în 2011.

Cu toate acestea, costumul în cauză i-a adus noroc Serenei. Ea s-a calificat în turul doi, după ce a învins-o pe cehoaica Kristina Plişkova.

”Am avut o mulțime de probleme cu cheagurile de sânge și, Doamne, nici nu știu câte am avut în ultimele 12 luni. Deci este, cu siguranță, funcțional. În general, când joc, port pantaloni, să pot menține circulația sângelui. Este un costum auzant, dar este, de asemenea, și funcțional, pentru a putea fi să joc fără probleme”, a spus Serena despre costum.

Giudicelli a spus că regulile nu vor fi la fel de stricte ca la Wimbledon, ceea ce îi determină pe toți să poarte alb, însă vor cere designerilor să le ofere sfaturi și să „impună anumite limite”.

Serena Williams, o fashionistă convinsă! Va purta Off-White pentru întoarcerea ei la Finala U.S Open

Ăentru revenirea la U.S Open (unde va concura pentru cel de-al 24-lea titlu Grand Slam), starul tenisului l-a ales pe designerul Off-White. Virgil Abloh, directorul artistic de la Louis Vuitton va crea o colecție personalizată, special construită pentru silueta și preferințele Serenei.

”Datorită Serenei, avem unul dintre cei mai puternici și mai inspiraționali sportivi ai generației noastre. Am încercat să întruchipez spiritul ei și să aduc ceva interesant și proaspăt în zona tenisului”, a spus Abloh într-o declarație privind colecția.

„Ce iubesc cel mai mult la tenis este gingășia. Este un joc agresiv și puternic, dar este nevoie de finețe și delicatețe. Așa că rochia va fi feminină, combinată cu agresiunea ei. Vor fi dezvăluiri parțiale ale corpului, asimetrii. Nu va fi vorba despre clopote, fluiere și trucuri, ci despre a trăi în propriul corp și a exprima spiritul Serenei cu fiecare lovitură a rachetei de tenis”.