Fashion

Fendi Toamnă/iarnă 2019 - Ultima prezentare sub direcția artistică a lui Karl Lagerfeld!

irina.letitia
February 22, 2019 13:41 PM

Noua colecție Fendi pentru sezonul de toamnă/iarnă 2019 a fost dezvăluită în cadrul săptămânii modei de la Milano. Așa cum era de așteptat, evenimentul a fost unul încărcat de emoție, venind doar la câteva zile după anunțul decesului designerului casei, Karl Lagerfeld.

Intreaga prezentare Fendi a fost gândită ca un tribut adus celebrului designer, care a ocupat timp de 54 de ani funcția de director creativ al casei italiene. Pe ecranele imense ale prezentării a fost difuzat un videoclip ilustrându-l pe Karl, rememorând prima zi pe care a petrecut-o la Fendi. Acesta își aducea perfect aminte ținuta pe care o purtase în acea zi și chiar o creionează.

Silvia Venturini Fendi, moștenitoarea brandului și cea care i-a fost alături lui Karl în procesul de design al colecțiilor, și-a amintit cu nostalgie de momentele petrecute cu Karl, pe care l-a cunoscut când avea doar 4 ani: “Obișnuia să-mi spună micuța tristă (la petite fille triste).”

Colecția, gândită în amănunt de Karl Lagerfeld, este una esențialemente feminină, retro, înglobând elemente definitorii pentru brandul italienesc: gulerele victoriene, jachete perfect croite cu cusături geometrice, transpuneri de materiale și celebrul logo inventat de însuși Karl în 1981.

Prezentarea, care înseamnă iredutabil sfârșitul unei ere, s-a încheiat în lacrimi, pe fundalul filmulețului ce îl are în rol principal pe designer.

Urmărește galerie foto pentru a vedea întreaga prezentare!