News

Festivalul de film de la Cannes a fost anulat

iulia.statie
March 23, 2020 17:36 PM

Festivalul de film de la Cannes este cel mai recent eveniment anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Acesta trebuia să aibă loc de pe 13 mai până pe 23 mai, însă el nu va mai putea fi ținut în Sudul Franței pentru moment.

Pe aceeasi temaCe au purtat celebritățile în ultima seară a Festivalului de la Cannes 2019

Festivalul de film de la Cannes a fost anulat

Totuși, organizatorii se gândesc la o posibilitate de a merge mai departe cu programul. Una dintre variante este ca acesta să fie ținut în iunie sau iulie.

„Ținând cont de criza din sănătate și de situația din Franța, Festivalul de la Cannes nu se va mai putea desfășura așa cum am plănuit, de pe 12 până pe 31 mai.”, au scris oficialii festivalului.

Luni, președintele Emmanuel Macron a luat o decizie privind răspândirea Covid-19,  rugând cetățenii Franței să stea acasă pentru 15 zile. Festivalul de film se va ține imediat cum situația va permite acest lucru.

Veștile vin imediat după ce MET Gala și CFDA Fashion Awards, două evenimente extrem de importante în lumea modei, au fost anulate. De asemenea, festivalele de muzică, cum ar fi Coachella, au fost amânate ținând cont de situația actuală.