News

Fiica cea mare a Maiei Morgenstern îi calcă pe urme! Unde studiază Cabiria

adelina.duinea
April 10, 2019 12:44 PM

Pe lângă o adevărată profesionistă a teatrului şi filmului, Maia Morgenstern este de asemenea o mamă atentă şi iubitoare. Actrița are trei copii, un băiat, Tudor, în vârstă de 34 de ani, și două fiice, Eva Lea Cabiria și Ana Isadora, în vârstă de 19 ani și, respectiv, 16 ani.

Fiica cea mare a Maiei Morgenstern îi calcă pe urme! Unde studiază Cabiria

Tudor Istodor i-a călcat de multă vreme pe urme celebrei sale mame. Cu pași repezi, tânărul și-a făcut un nume în lumea cinematografiei. Urmându-i exemplul, Cabiria, fiica cea mare a Maiei, și-a pornit cariera în teatru.

În urmă cu aproape un an, într-un interviu oferit revistei OK! Magazine, Maia a mărturisit: „Da, Cabiria e la Cluj, studentă la Actorie. Are 19 ani. Probabil că a ales Clujul pentru că are nevoie de independenţa ei. Are nevoie să se rupă de cuib.”

Citește și: Actrița Maia Morgenstern a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis! Ce distincție a primit aceasta

Despre mezina familiei, Ana Isador, Maia a adăugat pentru aceeași sursă menționată anterior: „E şi ea adoles­centă. Pe ea o interesa Psihologia, dar o să mai vedem. Atât ea, cât şi Cabiria au înflorit, în mod absolut fi­resc. Cu toate suişurile şi coborâşurile şi me­andrele adolescenţei. Cu furtuni şi cu zile în­sorite. E absolut normal. Îşi urmează drumul, îşi caută sinele, ca orice adolescent.”

Debutul Cabiriei pe scena teatrului

Cabiria a debutat în actorie la doar 18 ani, în spectacolul „Maitreyi” Maia Morgenstern s-a aflat și ea pe scenă alături de fiica ei.

După încheierea spectacolului, Maia le-a dezvăluit fanilor săi o întâmplare petrecută în urmă cu 100 de ani în același loc, pe scena Teatrului Național din Iași.

„Acum o sută de ani – adică în 1917 – pe scena Teatrului Național din Iași, o domnișoară, proaspăt absolventă a Liceului „Oltea Doamna”, înfiorată de emoție, dar pe deplin conștientă de importanța momentului, recita o poezie: „Umbra lui Mircea la Cozia”.

Citește și: Ce mare a crescut fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică Junior! 

Ani de zile s-a vorbit despre asta la Dorohoi. „Annuța a fost pe scena Teatrului Național din Iași! Și ce frumos a recitat!” – spuneau cu toții, părinții, frații, mătușile, unchii, coridoarele, colegele.. apoi logodnicul! Bunicul.

Bunica – Anneta – s-a căsătorit imediat.. la doar 17 ani. Dar nu uită niciodată să ne povestească/recite momentul de pe scena Teatrului Național din Iași. Era atât de mândră și fericită .. o domnișoară de 17 ani”, a mărturisit actrița, potrivit Știrile Kalad D.

Semnificația numelui „Cabiria”

Numele de origine italiană simbolizează o stare de distanțare, greșit percepută ca indiferență sau aroganță, de fapt reprezentând un scut pentru protejarea fragilității sale. Curioși și intuitivi, purtătorii acestui nume percep cu luciditate caracterul celor din jur.

Cabiria este și numele unui film mut italian din anul 1914. Producția a fost regizată de Giovanni Pastrone și filmată în Torino. Acțiunea filmului are loc în Sicilia antică, în timpul celui de-al doilea război punic.

Citește și: Ce mare a crescut băiatul Romaniței Iovan! Albert are 14 ani

Pelicula descrie povestea melodramatică a unei fetițe răpite, Cabiria, precum și erupția vulcanului Etna. Apar, totodată, ritualuri religioase în Cartagina, trecerea prin munți a lui Hannibal, înfrângerea lui Arhimede de către flota romană în timpul Asediului Siracuzei și manevrele lui Scipio în nordul Africii.

Filmul este un clasic al cinematografiei mondiale. Potrivit lui Martin Scorsese, prin această peliculă, Pastrone a inventat filmul epic. Mai mult decât atât, Pastrone este unul dintre primii regizori care au folosit camera pentru a înregistra în mișcare. Astfel, filmul narativ a fost eliberat de „privirea statică”.