News

Filmări inedite cu Regina Elisabeta a II-a, din tinerețe, difuzate de BBC. Nimeni nu le-a mai văzut până acum!

maria.apostol
May 9, 2022 13:20 PM

Filmări care nu au mai fost prezentate până acum publicului, înfăţişând-o pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în tinereţe, înaintea ascensiunii la tron, vor fi prezentate în cadrul unui nou documentar, difuzat la sfârşitul acestei luni, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham şi postul de televiziune BBC.

Programul, care va fi difuzat pe 29 mai, conţine filmuleţe din colecţia personală a reginei. Din vremea când era prinţesă. Și va preceda festivităţile care marchează cele şapte decenii petrecute de suverană pe tronul Marii Britanii, potrivit Agerpres.

Acest documentar aruncă o privire extraordinară într-un aspect profund personal al familiei regale, rareori înfăţişat publicului. Și este minunat să poţi să-l împărtăşeşti naţiunii cu ocazia marcării Jubileului de Platină”, a precizat editorul secţiei de istorie a BBC, Simon Young.

Producătorii au vizionat peste 400 de role de film, inclusiv înregistrări din culise din timpul unor evenimente de stat. Și au vizionat peste 300 de discursuri ţinute de suverană, a precizat BBC.

Una dintre înregistrări o înfăţişează pe suverană arătând inelul primit de la soţul său, prinţul Philip. Care a murit anul trecut la vârsta de 99 de ani, înaintea anunţării publice a logodnei cuplului regal. Regina Elisabeta a II-a a împlinit recent 96 de ani.

Regina Elisabeta, decizie controversată

Prințul Harry și soția lui, Meghan Markle, precum și controversatul Prinț Andrew, nu vor fi prezenți în balconul Palatului Buckingham în cursul unei ceremonii grandioase care va avea loc pe 2 iunie. Decizia îi aparține Reginei Elisabeta a II-a!

După o analiză atentă, regina a decis că apariția tradițională de la balcon pentru parada Trooping the Colour, joi, 2 iunie, se va limita anul acesta la Majestatea Sa și la membri ai familiei regale care participă la angajamente publice oficiale în numele reginei”, a declarat un purtător de cuvânt al palatului. Astfel, anunțul pune capăt speculațiilor apărute cu privire la prezența sau nu la balcon a Prințului Harry și a soției sale, Meghan. Precum și a Prințului Andrew. Lipsit de orice rol din cauza legăturilor sale cu afacerea Epstein.