Fashion

Filmul ‚Devil Wears Prada’ a greșit un anumit lucru cu privire la Anna Wintour

iulia.statie
May 23, 2020 13:32 PM

Personajul lui Meryl Streep, un redactor șef al unei publicații ce avea un caracter extrem de intimidant, numit Miranda Priesley, se zvonește că ar fi inspirat de către Anna Wintour, însă, s-a dovedit că unele calități sau defecte ale acestui personaj erau departe de realitate.

Pe aceeasi temaAnna Wintour - Povestea celei mai temute femei din lumea modei

Anna Wintour, inspirație pentru personajul Miranda Priesley

Într-un interviu recent cu Entertainment Tonight, fostul editor Vogue, Andre Leon Talley, a dezvăluit că există câteva lucruri greșite la personajul creionat. Acest lucru vă va schimba atitudinea asupra garderobei personajului Miranda.

Filmul din 2006, bazat pe o carte cu același nume, a fost inspirat din experiența lui Lauren Weisberger de a lucra ca asistent personal pentru Wintour, însă Talley a explicat că unele lucruri au fost exagerate. „Un lucru pe care filmul l-a prezentat greșit este faptul că Anna niciodată nu și-ar arunca haina atunci când ar ajunge la birou.”, a povestit Talley, ce a lucrat pentru 27 de ani la Vogue, alături de Wintour.

„Anna Wintour niciodată nu a aruncat o geantă sau o haină, sau niciodată nu am văzut eu. Ea niciodată nu și-ar arunca haina. Este posibil să i-o dea asistentului pentru a o pune în garderobă.”, a zis el.

Mai mult, acesta a dezvăluit că, în timp ce lucra pentru publicație, niciodată nu a văzut oameni ce alergau pe holuri încâlțați în pantofi semnați de designeri. „Niciodată nu am văzut un editor alergând către biroul Annei. Poți să mergi repede, dar nu să alergi încălțat cu stiletto.”, a zis el.

Totuși, Talley a recunoscut că Miranda și Wintour au câte ceva în comun, discutând despre provocările pe care asistenții lor trebuiau să le treacă. „Ea își pune asistenții să îi aducă lucruri, cum ar fi cartea Harry Potter pentru copiii săi. Trebuie să se asigure că au cartea pentru că ea o să își dorească să o ia în weekend. Acest lucru era adevărat.”, a povestit el.

Fostul editor a notat că Wintour are un obicei de a cere ca hainele ei să fie curățate în fiecare zi. „Ah, acest lucru se întâmpla în fiecare dimineață.”, a spus el, referindu-se la felul în care personajul Andy mergea să îi ducă hainele Mirandei la curățătorie.

„A fost bine documentat, în fiecare seară în care termina munca se oprea la curățătorie în drumul ei spre casă…curățarea chimică este baza existenței ei, nimic nu trebuie să se murdărească.”, a povestit Talley.

Deși filmul a avut câteva lucruri adevărate și unele exagerate, fostul editor a vorbit și despre Maryl Streep, lăudându-i performanțele: „Nuanțele au fost potrivite. Meryl Streep a făcut o treabă grozavă. Anna probabil a fost amuzată de către Meryl Streep.”  

Wintour a confirmat și ea în timpul unui interviu din 2006 cu Barbara Walters că a găsit interesantă performanța lui Streep pentru a juca un personaj cu o personalitate extrem de puternică.

„Tot ce face moda interesantă și glamuroasă este bine primit pentru industrie. Cred că ajută că oamenii cu care lucrezi, pentru a lua decizii. Deci, dacă Meryl a părut cumva puternică, respect acest lucru.”, a povestit Anna.