General

(P) Filmul Poker Face, cu Russell Crowe în rolul principal, se lansează pe 16 noiembrie

Camelia
October 31, 2022 11:42 AM

Filmul Russell Crowe, care îl are în rolul principal pe Russell Crowe, va fi lansat în SUA pe 16 noiembrie. Se anunță unul dintre cele mai bune filme de acțiune din finalul acestui an, iar primele recenzii ale specialiștilor au fost pozitive. 

 Russell Crowe intră în pielea unui miliardar din domeniul tehnologiei pasionat de poker. El își invită prietenii la o partidă de poker pe sume importante, prin care aceștia își pot rezolva grijile financiare pentru toată viața.  

 Ce nu știu însă este că ajung să intre într-un joc periculos, în care multe secrete sunt dezvăluite și, mai mult, inamici periculoși își fac apariția. Urmează așadar un film de acțiune excelent, cu mult dramatism și mult suspans. 

 Din distribuția filmului mai fac parte Liam Hemsworth, Jacqueline McKenzie, Jemima Quinn, Elsa Pataky, Lynn Gilmartin, Oscar Michell, RZA, Daniel MacPherson și Matt Nable. 

 Premiera filmului a avut loc în luna octombrie, la Festivalul de la Roma, oraș în care Russell Crowe a petrecut mult timp încă din vară și din care are amintiri plăcute din perioada în care a fost realizat Gladiatorul, una dintre producțiile de referință din cariera sa. De altfel, Crowe a fost numit și ambasador al orașului Roma și a primit o diplomă din partea primarului. 

 Poker Face este și regizat de Russell Crowe, deși inițial acest rol trebuia să îl aibă Gary Fleder. Acesta a intrat însă într-un conflict cu studiul și în cele din urmă s-a ajuns ca Russell Crowe să aibă și rolul de regizor. A fost al doilea film regizat de Crowe, după The Water Diviner, pentru care a câștigat Oscarul Australian în 2015. 

Pokerul, prezent în show-uri televizate și în filme 

Pokerul a devenit o activitate populară pentru oameni din toate colțurile lumii, astfel că în mod constant apar producții legate de acest joc. Începând din anul 2000, posturi de televiziune din SUA precum CBS și ESPN au început să difuzeze show-uri de poker de la turnee și din mediul online. 

 Inclusiv în țara noastră avem o emisiune de acest gen – Midnight Poker TV Show. Aceasta este organizată de operatorul 888poker și le permite utilizatorilor platformei să ajungă să joace poker într-un show televizat de B1TV. Practic, utilizatorii trebuie să participe la sateliții organizați în fiecare vineri seară pe 888 poker, iar primii șase câștigători obțin dreptul de participare la următoarea ediție a Midnight Poker TV Show, unde la fiecare ediție este invitată și o vedetă.  

 Show-ul a ajuns deja la sezonul cu numărul 7 și este unul dintre cele mai longevive din țara noastră. Practic, pasiunea românilor pentru poker a determinat apariția acestui show, la fel cum s-a întâmplat și în cazul unor altor țări. Cel mai elocvent exemplu este SUA, unde în ultimii ani au rulat show-uri precum Poker Night în America, High Stakes Poker, Celebrity Poker Showdown ori High Stakes Duel. 

 Iar în ultimele decenii au apărut și o mulțime de filme despre poker care au avut un succes semnificativ. Unul dintre cele mai cunoscute este Rounders (1998), care îl are în rolul principal pe Matt Damon, iar din distribuție face parte și Edward Norton. Damon interpretează rolul unui student la drept, cu abilități excelente la poker, care este nevoit să își reia activitatea pentru a ajuta un prieten să scape de datoriile către persoane rău intenționate. Este un film cu un scenariu excelent, cu o acțiune bună, pe care cei pasionați de poker l-au apreciat foarte mult, iar recenziile sale sunt excelente. 

 Molly’s Game e inspirat dintr-o poveste reală 

Un alt film apreciat de cei pasionați de poker este Molly’s Game (2017). Inspirat din fapte reale, Molly’s Game prezintă povestea adevărată a unei foste schioare care, după un accident, ajunge să lucreze într-un bar, iar mai apoi viața sa se schimbă total și începe să organizeze partide de poker pe sume mari, la care participă multe celebrități și oameni de afaceri.  

Molly Bloom ajunge așadar să fie considerată „prințesa pokerului”, însă la fel de rapid începe și decăderea sa. Filmul este inspirat din fapte reale, iar în prezent Molly Bloom a devenit speaker motivațional și antreprenor și încearcă să sprijine femeile din toată lumea. 

 Inclusiv în România a fost lansat un film cu titlul Poker (2010), a cărui regie a fost semnată de Sergiu Nicolaescu. Acesta prezintă povestea a patru bărbați ce sunt prieteni din copilărie, care ajung să aibă funcții importante în societatea românească, iar pasiunea pentru poker este cea care îi unește.