News

Funeraliile Prințului Philip au loc astăzi, 17 aprilie. Detalii despre ceremonia de înmormântare.

Verdict.ro
April 17, 2021 14:28 PM

Prințul Philip, răposatul soț al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va fi înmormântat astazi, 17 aprilie, într-un serviciu intim la care vor participa numai 30 de persoane, ca urmare a restricțiilor dure impuse în contextul pandemiei.

Philip, cunoscut și sub numele de ducele de Edinburgh, a murit la vârsta de 99 de ani, pe 9 aprilie, în castelul Windsor. El a fost cel mai longeviv consoart al națiunii – numele folosit pentru a descrie soția unui monarh – și a fost căsătorit cu Regina timp de 73 de ani.

Cine sunt cele 30 de persoane care vor participa la funeralii

Membrii Familiei Regale şi angajaţii ducelui de Edinburgh vor merge în spatele sicriului din curtea interioară, pe lângă Colina Capelei (Chapel Hill) şi până la Grajdurile Regale (Horseshoe Cloister).

Printre cei care vor putea participa la slujbă se numără cei patru copii și nepoții ducelui, dar și trei rude din Germania. Membrii familiei regale au fost anunțați că vor purta măști de protecție și vor sta la distanță.

Este sigur că cei patru copii ai Reginei și partenerii lor, Prințul Charles și Camilla, Prințesa Anne și Viceamiralul Sir Timothy Lawrence, prințul Andrew, iar prințul Edward și Sophie Wessex se vor număra printre cei 30 de participanți.

Ducesa de Cambridge va fi, de asemenea, așteptată să participe, precum și partenerii nepoților, Mike Tindall, Jack Brooksbank și Edoardo Mapelli Mozzi.

Regina își va invita verii și partenerii lor

Cel mai probabil, Regina își va invita verii și partenerii lor: prințesa Alexandra, ducele și ducesa de Gloucester, ducele și ducesa de Kent și prințul și prințesa Michael de Kent.

Regina este apropiată de copiii surorii sale, prințesa Margaret: nepotul ei, contele de Snowdon și nepoata Lady Sarah Chatto.

Sicriul prinţului Philip, purtat de militari din Marina Regala, va fi transportat cu un automobil Land Rover, conceput cu ajutorul ducelui, spre Capela St. George, locul în care se va desfășura slujba religioasă.

Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, va fi condus pe ultimul drum, sâmbătă (17 aprilie), la Capela Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor, începând cu ora locală 15.00 (n.r. 17:00 ora României). 

Prințul Philip va fi îngropat într-un sicriu confecționat din lână

Sicriul prințului Philip va fi drapat cu etalonul ducelui, cu o coroană de flori deasupra, va fi întâmpinat de decanul de Windsor, împreună cu arhiepiscopul de Canterbury, pentru slujbă. Potrivit The Sun, organizatorii înmormântării sunt Leverton și Sons, membri fondatori ai Asociației Directorilor Funerali Verzi. Au organizat alte înmormântări din familia regală, inclusiv cea a prințului Diana, a reginei mame și a prințesei Margareta. 

Cu ore inainte de inmormântare „Regina dorește să împărtășească această fotografie personală, în care apare cu Ducele de Edinburgh (Prințul Philip) pe vârful Coyles of Muik, Scoția, în 2003”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Prințul Harry se va întoarce din Statele Unite

Odată cu anunțul privind înmormântarea, un purtător de cuvânt al Palatului a anunțat că Prințul Harry se va întoarce din Statele Unite, unde locuiește în prezent.

Ceremonia de înmormântare poate fi urmarita în direct pe Youtube:

 

Urmăriți galeria foto pentru cele mai frumoase imagini cu Prințul Philip și Regina Elisabeta.