Fashion

Fuste de vară lungi 2019: Cele mai frumoase modele

adelina.duinea
June 11, 2019 16:01 PM

Ca articol vestimentar, fustele sunt extrem de versatile. Pot fi elegante, sexy, casual, sassy, flirty și chiar „businessy”. O caracteristică le este însă esențială, feminitatea. Încă din Antichitate, și mai ales în Evul Mediu, rochiile și fustele erau singurele piese purtate de către femei.

Pe aceeasi temaCulorile anului 2019 în modă

Fuste de vară lungi 2019: Cele mai frumoase modele

La începuturi, fustele erau purtate nu numai de femei, ci chiar și de bărbați. Cu trecerea timpului, însă, fustele au rămas un articol vestimentar dedicat femeilor, cu excepția scoțienilor care-și mai poartă kilturile de sărbători.

Femeile purtau fuste lungi ca o marcă a modestiei, precum și a averii lor, într-o perioadă în care materialele erau foarte scumpe. Până în secolul al XIX-lea, fustele erau lungi și ample.

Citește și: Rochii de vară în culorile anului 2019

Pentru a sprijini societate și economia acesteia, cu timpul, fustele au devenit din ce în ce mai scurte. Până în anii 1960, moda deja includea fuste până la genunchi.

Momentul definitoriu al fustei moderne este însă crearea fustei mini. Inspirată de fusta scurtă creată în 1965 de André Courrèges, Mary Quant a lansat fusta mini.

Acest material nu va vorbi însă despre fustele mini, ci despre cele lungi de vară. Iată doar câteva dintre trendurile lansate de marile case de modă pentru anul 2019. Sunt fluide, comode, elegante și delicate. Imagini în GALERIA FOTO!

Fuste de vară lungi 2019: Satin

Vara aceasta, fustele lucioase din satin au cucerit inimile doamnelor și domnișoarelor din întreaga lume.

Extrem de comode, fluide și versatile, fustele din satin pot fi integrate fără prea mult efort în ținute elegante, sexy sau casual.

Pot fi asortate unei cămăși din mătase, unui tricou din bumbac sau chiar unui pulover în zilele răcoroase de primăvară. Pot fi purtate cu sandale joase sau cu toc, teniși sau papuci.

Fuste de vară lungi 2019: Cu imprimeu

Ceva mai greu de asortat, fustele cu imprimeu (floral, animal print, abstract, etc.) merg cel mai bine în combinație cu tricouri, cămăși sau bluze monocromatice (albe sau negre de preferat). Principiul se aplică și în cazul încălțămintei.

Pentru un efect WOW, puteți oricând opta pentru o pereche de sandale neon, o fustă cu animal print și un tricou alb sau negru. Comod, simplu și totuși altceva.

Citește și: Genți de vară din materiale naturale, în tendințele verii 2019

Fuste de vară lungi 2019: Plisată

Fustele plisate, cândva foarte iubite, revin în atenția retailerilor din întreaga lume. Pliseurile își au originea în Egiptul antic, tunicile conducătorilor fiind decorate astfel ca simbol al puterii și bogăției lor.

Răcoroase și vaporoase, fustele plisate pot fi valorificate cu succes în ținute office, prin includerea unui sacou într-o nuanță contrastantă cu cea a fustei.

Fuste de vară lungi 2019: Cu volane

Fustele cu volane sunt extrem de feminine. De aceea, ele pot fi mult mai greu imaginate în ținute sport.

Dacă celelalte trei fuste menționate anterior pot fi purtate cu succes în combinație cu teniși, în cazul acesteia, rezultatul ar putea fi unul dezastruos.

Optează pentru topuri confecționate din materiale prețioase, pantofi stiletto sau sandale cu barete, precum și pentru o poșetă mini crossbody.

Citește și: Rochii de mireasă create de designeri români

Fuste de vară lungi 2019: Cu nasturi

Așa cum fustele cu volane sunt greu de stăpânit în ținutele sport, cele cu nasturi sunt greu de imaginat în ținute elegante. Acestea emană relaxare și sunt o piesă caracteristică mai degrabă stilului boho-chic.