Fashion

Garderoba lui Courtney Love, inspirație pentru zilele noastre

iulia.statie
July 10, 2020 16:51 PM

Courtney Love este regina stilului grunge. Când a explodat pe scena în anii 1990, ca solista trupei Hole, aceasta a adus un stil vestimentar unic în fața publicului.

Pe aceeasi temaTrend alert: cardiganul, piesa IT a sezonului

Courtney Love împlinește 56 de ani astăzi

Vedeta, ce împlinește 56 de ani astăzi, a devenit cunoscută pentru look-urile ei punk glam și piese ce încă servesc ca inspirație pentru zilele noastre. Prezentările de modă recente au fost pline de creații similare cu ce ar fi purtat vedeta.

Deși mulți au încercat să îi imite stilul de-a lungul anilor, aceasta a rămas o personalitate cu un stil unic, de star rock. Pe scenă aceasta adopta un stil extrem de glamuros Old Hollywood, totuși, reinterpretat. Atunci când apărea la premiile Oscar din 1997, într-o rochie Versace albă, acesta devenea unul dintre cele mai iconice look-uri din toate timpurile. Deși a demonstrat că poate să joace exact ca o actriță de talie înaltă, fotografiile ei de pe covorul roșu demonstrau că, în interior, Courtney Love rămânea un star rock.

Deși Love avea o atitudine îndrăzneață atunci când venea vorba de modă, purtând coroane în fiecare zi ca și cum cineva ar fi purtat o șapcă de baseball, aceasta avea mare grijă atunci când venea vorba despre trend-urile momentului. Unul dintre cele mai iconice (și amuzante) momente a fost la MTV VMA în 1995, când aceasta a oprit-o pe Madonna în timpul unui discurs pentru a își compara încălțămintea cu vedeta.

„Acestea sunt Charles Jourdan, iubito.”, spunea pe atunci starul.

„Ale mele sunt Gucci.”, îi răspundea Madonna.

Îndrăzneala ei nu se vedea doar în stilul vestimentar, ci și în viața personală și în cariera ei. Courtney era o supernova, o divă rock ce nu se temea de nimic și de nimeni.

Povestea de dragoste dintre Kurt Cobain și Courtney Love

Relația dintre ea și Kurt Cobain a fost una îndelung mediatizată, dar și distructivă. „Courtney și Kurt reprezintă perioada nouzecistă, mult mai talentați ca Sid și Nancy. Courtney o să fie faimoasă, iar Kurt deja este, dar dacă nu se întâmplă ceva, o să se distrugă. Știu că ambii o să fie staruri mari, dar nu vreau să iau parte la asta.”, spunea un apropiat al celor doi.

După doar câteva luni de relație, Love era deja însărcinată cu fetița lor atunci când ei au decis să se căsătorească în Hawaii. Aceasta a purtat o rochie pe care o avea actrița Frances Farmer, în timp ce Cobain a apărut în pijamale verzi. Deși dragostea pentru fetița lor era uriașă, faptul că erau dependenți de droguri nu le-a făcut bine.

Prima oară când Kurt a încercat să se sinucidă în Roma a fost pentru faptul că el credea că Love avea o aventură. „Aproape am făcut-o, iar el știa. Nu știu cum știa. Planul nu a mers. Nu s-a întâmplat nimic dar…el a luat 67 de pastile Rohypnols și a intrat în comă pentru că credea că îl înșel.”, povestea vedeta.

Dar problemele lui Kurt nu erau doar cu Love. Acesta nu a putut să distrugă demonii ce îi înconjurau tinerețea și să îmbrățișeze celebritatea. În 1994, Kurt se sinucidea. „El este considerat starul rock ce nu a vrut faimă, un om patetic controlat de femeia lui. M-a distrus acest lucru. Îl iubesc și mereu o să o fac.”, povestea Kourtney în 2015.