Fashion

Garderoba stylish la 40 de ani. Ce să porți și ce nu

A. S.
September 12, 2019 22:58 PM

Garderoba la 40 de ani trebuie să conțină, în primul rând, ceea ce ți se potrivește și ce te face să te simți bine în pielea ta. Dincolo de asta, iată câteva recomandări de piese must-have, dar și de lucruri la care să renunți.

Mai mult ca la oricare altă vârstă, garderoba la 40 de ani este bine să conțină piese ce-ți scot în evidență stilul propriu și feminitatea.

Garderoba la 40 de ani.  Fă-ți curat în dulap

Fie că ai 40, 50 sau 70 de ani, este foarte important să știi ce te avantajează. Moda trebuie să fie doar un ghid, niciodată ceva impus. Așadar, dacă anumite lucruri nu ți se potrivesc, evită să le porți sau să le păstrezi în garderoba ta, chiar dacă sunt în trend. Așadar, dacă nu ți-ai mai făcut de mult curățenie în dulapuri, nu mai aștepta! Scoate-ți hainele și încălțămintea din toate spațiile de depozitare aflate la ține în casă și sortează-le. Împarte-le în trei categorii: haine de purtat în continuare, haine de aruncat și haine de donat.

Garderoba la 40 de ani. Ce să porți

După ce îți faci ordine și scapi de tot ce nu-ți mai trebuie, vei vedea exact ce mai rămâne și de ce ai nevoie.

Idei pentru garderoba la 40 de ani

    • Bluze și cămăși monocolote. Poți avea în garderobă numeroase topuri multicolore sau cu imprimeuri vesele. Dar, trebuie să achiziționezi și câteva elemente de bază precum bluzele sau cămășile albe sau într-o singură culoarea. Poartă aceste piese ‘must-have‘ în combinație cu pantaloni, jeanși sau fuste în cloș elegante. Volanasele și detaliile jucăușe oferă un aspect juvenil stilului tău pe când croielile simple păstrează aerul feminin și sofisticat al ținutelor potrivite modei la 40 de ani.
    • Fusta creion. Cu lungimea puţin peste genunchi şi talia înaltă, aceasta va ascunde micile imperfecţiuni ale siluetei.
    • Jachetele scurte, în special cele din piele sau jeans, îți dau un aer tineresc. Datorită faptului că este o piesă vestimentara versatila, jachetă este ideală pentru aproape orice vârstă. O poți purta în diverse moduri, fie cu o rochie maxi, fie cu jeanși sau pantaloni. Încearcă să asortezi o pereche de jeanși, care nu trebuie să îți lipsească din garderobă, o bluză dintr-un material fluid și jacheta ta preferată.
    • O jachetă clasică, ajustată la talie, de culoare neagră, gri sau cafenie e un lucru de neînlocuit la serviciu, la întîlnirile de afaceri sau evenimente oficiale.

      • Marchează talia. Mai toate siluetele, după 40-  50 de ani își pierd talia și se metamorfozează într-una mai greoaie, măr. De fapt cea mai subțire parte a corpului tău se mută mai sus, sub sâni. Exploatează talia pe care o ai, menține-o prin exerciții fizice și controlul greutății, dacă ea totuși nu mai este, delimiteaz-o prin lungimile hainei, prin croieli, printr-o curea așezată acum pe talia înălțată mai sub sâni
      • Accesoriile pot să transforme complet imaginea unei femei, indiferent dacă această are 20, 50 sau 70 de ani. Așadar, nu te teme să îți scoți în evidența ținutele elegante pentru femei de 40 sau 50 de ani prin intermediul accesoriilor. Doar pentru că ai 40 sau 50 de ani nu înseamnă că ținutele tale trebuie să fie plictisitoare. Astfel, încearcă să porți, ori de câte ori ai ocazia, coliere, cercei, eșarfe, curele, pălării și alte accesorii. Accesorii sunt minunate oricând, dar mai ales când vrei să scoți în evidența o ținută monocromă.

Garderoba la 40 de ani. Ce să nu porți

Coco Chanel spunea:  “Nimic nu îmbătrânește mai tare o femeie, decat efortul de a părea mai tânără decât este.” Așadar, nu încerca cu orice preț să pari mai tânără, mai ales cu piese vestimentare cu care riști să fii vulgară.

Ținute prea transparente

Cu hainele care îți arată lenjeria intimă sau pielea trebuie să fii atentă, indifent de vârsta ta. Este foarte mare riscul de a arăta nu sexy, ci dimpotrivă, respingătoare și vulgară.Cu ce că să le înlocuiești? Cu îmbrăcămintea semitransparentă, care este mult mai decentă și, prin aceasta, mult mai sexy.  Spre exemplu, rochiile din dantelă sau fustele midi transparente, cu căptușeală ușor scurtată.

Fustele foarte scurte

Dacă nu cumva ești Cher sau Tina Turner, ori dacă nu ai niște picioare perfect lucrate, ar trebui să impui niște limite de lungime.  Ideal ar fi să  treci la o lungime office ceva mai inteligentă: puțin mai sus de genunchi sau chiar sub genunghi. În plus, nu trebuie să uiți , indiferent de vârstă, regula de aur a ținutelor mini : partea de sus trebuie să fie acoperită! Altfel, și la 20 de ani, un mini arată ridicol!

Topuri scurte

Chiar dacă în partea de jos vei purta ceva cu talia înaltă, dacă nu cumva abdomenul tău  arată ca și cum ai fost, până mai ieri, angajată la Victoria’s Secret,  renunță la ideea de a purta bluze scurte. Un abdomen descoperit arată ca o provocare adolescentină și nu are nimic în comun cu sexualitatea matură! Poți opta, în schimb, pentru bluze cu spatele complet gol, dacă silueta îți permite sau doar parțial, dacă în jurul taliei ai deja formate câteva cute mai puțin estetice.

Citește și: 5 PIESE CARE NU TREBUIE SĂ ÎȚI LIPSEASCĂ DIN GARDEROBĂ TOAMNA ACEASTA