Fashion

Geanta Dior 2021 are influenţe Boho cu motive antice, tribale

Oana Nutu
September 30, 2020 09:38 AM

Încă de la lansarea colecției Fall 2020 de Maria Grazia Chiuri, Dior dezvăluie geanta Dior Bobby, un nou accesoriu de umăr de o modernitate atemporală și un tribut subtil adus câinelui iubit al lui Christian Dior, al cărui nume a botezat numeroase look-uri.

Pe aceeasi temaPrezentarea Dior resort 2021: misterul tradițiilor antice
Dior Bobby Bag Geanta Toamna 2021 Boho
Dior  Bobby bag. Preţ  între 3250 – 4100 dolari. Lansată în cadrul colecţiei Fall 2020

Geanta Dior Bobby, introdusă atât în colecţia Fall 2020, cât şi în cea Resort 2021 sau Spring-Sumemer 2021, este un must-have. Desigur, designul nu este unic, el fiind un pattern des întâlnit al genţilor boho şi în colecţiile altor branduri. Chloe este probabil cel mai cunoscut în acest sens.

Noutatea adusă de Dior acestei genţi constă însă în motivele tribale, antice, tradiţionale care au marcat întreaga colecţie de toamnă.

Maria Grazia a discutat cu publicația Vogue pentru a explica inspiraţia din spatele conceptului: Acest show reprezintă meșteșugul, broderia, textilele pe care am văzut că bunica și unchiul meu le făceau când eram copil. Există o carte numită Sud e Magia, care a fost scrisă în anii 1950 de către antropologul Ernesto De Martino despre o călătorie pe care a făcut-o în sudul Italiei după Al Doilea Război Mondial. În acel moment, zona era săracă. De la el am aflat despre ritualurile de magie de sărbătoare pe care localnicii le făceau, pline de dans și muzică, inclusiv pizzica tarantata și am descoperit că magia a ajutat oamenii să creadă în viitor.”

Geanta Dior 2021 are influenţe Boho cu motive antice, tribale
Dior  Resort 2021 la Catedrala din Lecce, locul de naştere al designerului casei de modă Dior, Maria Grazia Chiuri, Lecce, Italia, 22 iulie 2020. Poza de Marco Piovanotto, Sursa Hepta

Întorcându-ne în istroria casei de modă, geanta de mână hobo este decorată cu un accesoriu metalic de prindere reprezentând iniţialele fondatorului casei de modă. Lansată iniţial pe mai multe culori (negru, crem, camel sau albastru), acum ne impresionează prin textura 3D a pielii lucrată cu desăvârşire într-o notă a luxului suprem şi a bunului gust.

Dior nu a renunţat nici la genţilile supradimensioale pe care le-a dus tot în zona boho transformându-le în coşuri împletite din nuiele umplute cu spice de grâu sau brodate cu flori.

Perfect asortate rochiilor de primăvară din voaluri uşoare cu printuri inspirate din natură şi din istorie.

Geanta Dior 2021 are influenţe Boho cu motive antice, tribale
Dior  Resort 2021 la Catedrala din Lecce, locul de naştere al designerului casei de modă Dior, Maria Grazia Chiuri, Lecce, Italia, 22 iulie 2020. Poza de Marco Piovanotto, Sursa Hepta

Despre genţile Dior 2021, designerul a mai declarat: „Forma nu constrânge, este o formă în care te simți bine, te simți ca acasă”, a spus Chiuri pentru British Vogue despre Noul Look Dior.

„Trăim într-un mod diferit.”

Accesoriile cu spirit liber – care includeau și lanțuri de aur strânse cu bibelouri și cercei încărcați cu farmece – s-au adăugat naturii neobișnuite a noii dispoziții Dior care, la fel ca Bobby, are la bază istoria bogată și fascinantă a casei.

 

Pentru mai multe imagini cu genţile Dior Toamna 20210 şi Primăvară 2021 vezi galeria foto!