Beauty

Genele exagerate, trend-ul de beauty pe care trebuie să îl abordezi în 2020

ioana pana
February 4, 2020 07:00 AM

Fie că ne referim la Twiggy în anii ‘60 sau la Gigi Hadid la Met Gala 2019, genele exagerate au rămas, indiferent de secol, un pilon de nădejde în ceea ce privește realizarea unui look de make-up spectaculos.

Pe aceeasi tema5 make-up artiști de pe Instagram de care ne-am îndrăgostit

Mai mult, 2020 vine cu un îndemn al depășirii oricărei limite pe care ne-am impus-o în trecut, iar zona de beauty nu face, nici ea, excepție de la (noua) regulă.

Genele exagerate, trend-ul de beauty pe care trebuie să îl abordezi în 2020

Trend-ul genelor false nu este de azi, de ieri în zona de beauty. Twiggy, în anii ‘60, își desena sub ochi linii ce imitau genele de pe pleoapa inferioară cu creion dermatograf, pentru un efect dramatic. De atunci, genele au rămas un simbol al feminității și delicateții.

Twiggy își desena genele de pe pleoapa inferioară cu creion dermatograf, pentru un efect dramatic

Ani mai târziu, această abordare este reinterpretată de către celebrități pe covorul roșu ori de câte ori au ocazia. Lily Collins a fost una dintre cele mai îndrăznețe adepte ale tendinței, ea optând pentru un look Japanese style. Make-up artista sa, Fiona Stiles, a explicat că a făcut o construcție pe genele inferioare cu câteva zile înainte de a aplica trei benzi de gene false japoneze.

Lily Collins a fost una dintre cele mai îndrăznețe adepte ale tendinței, ea optând pentru un look „Japanese style”.

Iar extravaganța nu a încetat să capete dimensiuni impresionante. Pe covorul roșu al Met Gala 2019, am regăsit-o pe Gigi Hadid care a uimit prin niște gene spiky, lungi, albe. Efectul urmărit de către Erin Parsons, make-up artistul preferat al topmodelului, a fost acela de a reuși un look diafan, imitând privirea unei păsări.

Gigi Hadid a uimit prin niște gene spiky, lungi, albe.

Și dacă tot suntem la capitolul zburătoare, o altă reinterpretare a acestei tendințe a fost cea a genelor tip pene. Pe aceasta am regăsit-o cu precădere pe podiumurile caselor de modă. Pier Paolo Piccioli este cel care a devenit, odată cu Valentino Spring/Summer 2019, reprezentantul trend-ului, însă au existat și alte minți creative care au implementat ideea în alte maniere, desigur, la fel de creative.

Valentino Spring/Summer 2019

Cum putem aborda noi această tendință? Cu o doză serioasă de curaj, dar și cu tact. Niște extensii de gene exagerate nu reprezintă varianta stylish a trend-ului genelor exagerate, ci mai degrabă un kitsch inutil. Așadar, idei asemenea tehnicii spider lashes, aplicării unor benzi de gene cat-eye și de ce nu, optarea pentru un rimel colorat, sunt câteva dintre must-try-urile sezonului.

Urmărește galeria foto pentru idei inspiraționale.