Beauty

Ce e nou în materie de curățare a tenului vara aceasta

nicoleta.ispasescu
July 11, 2018 14:18 PM

Nu mai este o enigmă pentru nimeni faptul că  pentru un ten curat și sănătos este o curățare corespunzătoare.

Cel mai important pas în rutina de îngrijire a pielii este, fără îndoială, demachierea. Chiar dacă nu te machiezi în fiecare zi, îndepărtarea prafului, a poluării și a substanțelor toxice din aer constituie un lucru extrem de important.

Dacă până acum o simplă spălare pe față dimineața și seara ar fi fost suficiente, ei bine, dermatologii au declarat poluarea la care suntem supuși în prezent este cea care cauzează o piele obosită și predispusă la erupții, prin urmare tenul trebuie demachiat foarte bine.

Deci, care ar trebui să fie pașii spre o demachiere corectă?

  1. În primul rând alegerea unei ape micelare potrivită tenului tău (sensibil, uscat, gras, mixt). În prezent, cele mai recomandate ape micelare sunt cele bifazice care, datorită uleiurilor infuzate, curăță în profunzime chiar și produsele waterproof. În România, cele mai accesibile astfel de produse ar fi Garnier, L’oreal, Nivea – nu depășesc 50 de lei!
  2. Dacă ești interesată și de curățarea facială sonică, în România a apărut de curând un dispozitiv, care a devenit imediat „cel mai bun prieten al vedetelor”. Este vorba despre brandul suedez Foreo care aduce în atenția publicului acest device cu perii de silicon, hipoalergenic, care îndepărtează 99,5% din impurități și urme de machiaj. Produsul poate fi găsit doar in Magazinele DM, la un preț de maximum 300 de lei.
  3. Un ultim pas pentru o demachiere completă ar fi acela de a aplica o mască hidratantă cel puțin de două ori pe săptămână și una exfoliantă odată la 2 săptămâni.