Ce e sindromul Hashimoto? Tot ce se știe până acum despre boala de care suferă Gigi Hadid

Verdict.ro
February 13, 2018
February 13, 2018

Gigi Hadid susține că formele trupului ei s-au schimbat după ce a început tratamentul pentru sindromul Hashimoto.

Gigi Hadid a făcut o declarație emoționantă în care a vorbit despre boala de care suferă, după ce a fost criticată pentru faptul că este ”prea slabă”. Modelul susține că formele trupului ei s-au schimbat de-a lungul anilor, după ce a fost diagnosticată cu sindromul Hashimoto.

”Pentru toți cei care mă critică pentru felul în care s-a schimbat corpul meu de-a lungul anilor, ar trebui să știe că atunci când aveam 17 ani am fost diagnosticată cu sindromul Hashimoto. Pentru cei care îmi spun că sunt ”prea mare pentru această industrie” vreau să le spun că asta s-a întâmplat din cauza inflamației și a retenției de apă”, a scris Gigi Hadid pe Twitter.

”Sindromul Hashimoto afectează glanda tiroidă. Organismul percepe tiroida ca pe un corp străin și sunt perioade în care o atacă, însă sunt și perioade în care rmâne inactivă”, a explicat Dr. Woody Sistrunk, endocrinolog în Jackson, Mississippi, pentru elle.com.

Tiroida este o glanda in forma de fluture, situata la baza gatului, ce are un rol decisiv asupra sanatatii. Prin intermediul hormonilor secretati, aceasta controleaza metabolismul, de la ritmul cardiac, pana la viteza de ardere a caloriilor. Sindromul Hashimoto este de cele mai multe ori cauza hipotiroida.

”Aproape 5% din oameni suferă de hipotiroidă și peste 15% dintre adulți iau antibiotic

e pentru a ține evoluția bolii sub control”, a declaratDr. Elizabeth Pearce, endocrinolog și profesor asociat la Universitatea de Medicină Boston University.


Share

Asemănătoare

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Verdict are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !