General

Cine i-a salvat viața lui Busu de fapt

Verdict.ro
November 7, 2018 18:41 PM

Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă sunt medicii care l-au operat pe Florin Busuioc (56 de ani) și i-au salvat viața, noaptea trecută, după ce actorul a suferit un infarct pe scenă. Sunt medici tineri, unul dintre ei fiind la finalul rezidențiatului.

Cine i-a salvat viața lui Busu de fapt

Florin Busuioc a ajuns noaptea trecută la Spitalul de Urgență din Craiova, după ce a făcut infarct pe scenă și a fost resuscitat de trei ori! La spital, medicii au decis că trebuie operat de urgență și l-au băgat în sala de operații, pentru montarea unui stent. Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă sunt medicii care l-au operat pe Florin Busuioc și i-au salvat viața. În sala de operații, a fost și Emilia Goanţă, medic electrofiziolog.

Înainte ca medicii să intervină, însă, colegii de scenă ai actorului au avut un rol decisiv. Reacțiile lor rapide au fost cele care i-au salvat în definitiv viața. În astfel de situații, chiar și cinci minute pot face diferența!

Medicul Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani, este cel care i-a montat stentul, scrie Libertatea. Medicul a venit imediat de acasă și a intrat în sala de operații, alături de colegul său, Paul Traşcă.

Eugen Țiereanu, care este din București (Spitalul Fundeni), și Paul Trașcă, din Târgu-Mureș s-au transferat recent la spitalul din Craiova, unde s-a deschis un centru de cardiologie, a transms corespondentul Libertatea din Craiova. Medicul Țieranu este la finalul rezidențiatului și mai are de susținut un examen pentru a deveni medic specialist.

Adevarul scrie că Spitalul Judeţean din Craiova putea să-l angajeze până acum la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzată, întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi.