Fashion

De ce purta Karl Lagerfeld mereu ochelari

nicoleta.ispasescu
February 19, 2019 21:30 PM

Zi neagră în industria fashion. A murit Karl Lagerfeld, legenda modei internaționale, la vârsta de 85 de ani, în Franța, potrivit Paris Match și Daily Mail.

Karl Lagerfeld a fost spitalizat de urgență încă de luni, însă a murit în această dimineață. Karl Lagerfeld conducea casa de modă Chanel încă din 1983.

Pe numele întreg Karl Otto Lagerfeld, a fost unul dintre cei mai importanți creatori de modă ai sfârșitului de secol XX. A colaborat cu o multitudine de case de modă, printre care Chanel dar și Chloé sau Fendi.

De ce purta Karl Lagerfeld mereu ochelari

În urma celebrului creator de modă rămân colecțiile iubite de toate femeile, controversele care l-au adus pe prima pagină a ziarelor, o pisică birmaneză milionară și o întrebare: ce culoare aveau ochii designerului care nu renunța niciodată la ochelarii lui negri.

Celebru pentru ochelarii lui negri, la care nu renunța niciodată, indiferent de vreme, Karl Lagerfeld a dezvăluit, într-un interviu acordat directorului revistei de fotojurnalism Polka, de ce nu-i putem vedea niciodată privirea.

Mai întâi explicaţia sofisticată, desigur („Pentru că îmi place mai mult să privesc decât să fiu privit”), apoi cea prozaică („Ca orice miop, am privirea unui câine de pripas, care cerşeşte să fie adoptat”). La întrebarea ”Ce culoare au ochii dumneavoastră?”, Lagerfeld a răspuns simplu ”Sunt căprui, la fel ca ai dumneavoastră”.