Tot ce trebuie să știi despre Alice și Molly Goddard, cel mai cool duo din lumea modei

ioana pana
July 23, 2019 11:51 AM

Alice și Molly Goddard știu că familia înseamnă, câteodată, și business. În vârstă de 27, respectiv 30 de ani, cele două surori activează în același domeniu, și anume moda: Molly, designer reputat al brandului eponim, iar Alice, stilist și editor al propriei publicații, Hot and Cool. De-a lungul timpului, apropierea lor în zona în care activează a fost un câștig pentru cele două: nu numai că beneficiau de susținere reciprocă, dar de asemenea, se antrenau una pe cealaltă în procesul creativ. Totuși, care este povestea celor două surori? Cum au ajuns ele să fie numele mari de astăzi?

Pe aceeasi temaGemenele Olsen au împlinit 33 de ani! Tot ce trebuie să știi despre misteriosul duo din lumea modei

Încă din copilărie, Molly și Alice cochetau cu moda. Primele lor amintiri legate de haine sunt cu Molly care făcea articole vestimentare pentru sora ei mai mică din folie de aluminiu, obligând-o să le poarte. Alice era de multe ori modelul lui Molly, astfel încât mezina „defila” cu creațiile surorii mai mari. Ca stil personal, deși acum poate fi similar pe alocuri, în adolescență cele două erau complet diferite. În timp ce Alice se regăsea în stilul indie, inspirația lui Molly era Jennifer Lopez, adorând tracksuit-urile ei din catifea.

Surorile își găseau inspirația, încă de mici, în jurul lor. Prietena părinților lor, Evie, era un adevărat icon vestimentar pentru ele. Cele două se întrebau de fiecare dată când abordau look-uri mai îndrăznețe ce ar crede Evie despre alegerea lor. Printre celelalte etaloane de stil se regăseau Lara Croft, Avril Lavigne, P!nk, și chiar bunica lor. De departe însă, cea mai mare influență asupra formării și muncii lor în calitate de personalități în modă a avut-o Marc Jacobs. Surorile savurau look-urile de pe podiumuri din revista Vogue Runway. Mai târziu, amândouă au studiat design vestimentar la colegiul Central Saint Martins.

Deși Alice este mai tânără decât Molly, ea a fost prima care a intrat cu curaj în industrie, în timp ce Molly era încă la facultate. Mezina și-a lansat publicația Hot and Cool împreună cu iubitul său, fotograful Theo Sion. „Preferăm să nu includem trenduri, haine cu o dată de expirare”, declara Alice la momentul respectiv despre Hot and Cool.

După terminarea facultății, Molly a lucrat pentru John Galliano și Meadham Kirchhoff. Visul ei era să lucreze pentru o casă de renume, nicidecum să aibă propriul său brand. În 2015 totuși, Molly a lansat marca eponimă din greșeală: a organizat o petrecere pentru prietenii săi în care și-a prezentat design-urile. La puțin timp după aceea, a început să primească comenzi pentru piesele expuse în cadrul petrecerii.

Volumele exagerate, materialele ușoare și culorile vibrante sunt ceea ce îi conferă lui Molly identitatea bine conturată și apreciată la nivel mondial. Una dintre fanele dedicate creațiilor semnate Goddard este Rihanna. Artista le-a purtat în nenumărate rânduri pe covorul roșu.

Chiar dacă drumurile lor se separă în modă de la un punct, Alice și Molly spun că se bucură nespus de mult când au ocazia să colaboreze pentru diferite proiecte. „Rezultatul muncii noastre individuale este complet diferit de ceea ce facem în calitate de duo. Împreună, realizările noastre sunt pur creative, spectaculoase, de show.”, explică Molly.

Urmărește galeria foto pentru imagini cu Alice și Molly Goddard.