Fashion

Georgio Armani SS21 - o colecţie atemporală, în tonuri gri, inspirată de rutină

Oana Nutu
September 29, 2020 14:44 PM

Moda îi face pe oameni să se unească? Pentru o afacere elitistă, este o întrebare îndrăzneață. Dar într-un sezon în care mărcile au trebuit să se bazeze în mare parte pe online, Giorgio Armani și-a deschis brațele publicului ceva mai larg. Designerul a ales să-și difuzeze emisiunea principală pe rețeaua de televiziune italiană La7 ca un gest – fără îndoială – de a reporni o industrie învinsă de pandemie.

Pe aceeasi temaCum combat brand-urile de lux criza coronavirusului. Prada, Armani, Versace și multe altele

Ne aducem aminte reacţiile caselor de modă la venirea pandemiei şi scrisoarea deschisă pe care au facut-o la vremea respectivă. Unele au ales să scoată doar două colecţii principale pe an şi să renunţe la colecţiile resort, altele să se adreseze publicului mai larg, iar majoritatea au gândit noi forme de prezentare a noilor colecţii.

Georgio Armani SS21 - o colecţie atemporală, în tonuri gri, inspirată de rutină

Armani a fost primul designer care a anulat prezența la o prezentare de modă când COVID-19 a lovit Milano în februarie 2020.

„Bănuiesc că, ca cineva care a trăit o viață și a avut o mare experiență, probabil că am dezvoltat un sentiment al momentului în care lucrurile sunt cu adevărat serioase și au nevoie de un răspuns ”, a scris designerul de 86 de ani într-un e-mail înainte de difuzarea unei emisiuni. 

În timpul autoizolării, designerul a observat rutina, aşa cum a detaliat-o într-un email adresat actorului italian Pierfrancesco Favino: „Am continuat să mă trezesc devreme, să fac niște exerciții fizice, să iau micul dejun, să citesc ziarele și apoi să trec prin câteva e-mailuri”. Ca un rezumat al discuţiei, acesta a fost punctul său principal de vedere: Armani este prea veteran pentru a lăsa o pandemie să-l doboare. A trăit războiul și a construit un imperiu pe care nu este pe cale să îl abandoneze, scrie British Vogue.

Georgio Armani SS21 - o colecţie atemporală, în tonuri gri, inspirată de rutină

 

„Este încă preocupată să arate bine și să se simtă confortabilă și încrezătoare”, a scris Armani despre femeia sa în încheiere. „Și, dacă e ceva, dorința ei de frumusețe a fost acutizată de experiența de a-i fi fost refuzată şi prin limitarea mișcării și activităților ei.”

„Giorgio Armani nu s-a preocupat niciodată să se îmbrace (sau să treacă), în vreun sens convențional. În schimb, a fost și rămâne totul despre crearea unei eleganțe atemporale care să scoată în evidență caracterul purtătorului. Asta nu s-a schimbat. ”

Ultima colecţie lansată de designer este una soft, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, casual pentru ţinutele de zi. Tăieturi democratice, dacă vreți. Formele voluminoase sunt împodobite cu un pattern rece de suprafață asemănător coralului sau somptuospe alocuri. Unele dintre ţinute ne duc cu gândul la pijama, evocă îmbrăcămintea de confort adoptată în carantină. Pentru seară, costumele sunt ascuțite și sculptate. Rochiile lungi, de un dramatism aparte, au un efect răsunând şi puternic dat de texturile matasoase și strălucitoare. Stilul este deasupra modei. 

Pentru mai multe imagini din colecţia Armani Spring-Summer 2021 accesează galeria foto!