Fashion

Ghetele favorite ale anilor 1990 se întorc în tendințe!

irina.letitia
October 23, 2019 13:58 PM

Le vezi din ce în ce mai des pe stradă și te întrebi care este povestea lor? Ghetele preferate ale anilor 90, cu aspect grunge, revin în forță în moda anilor 2019/2020 și sunt purtate de cele mai cool vedete! Este vorba despre bocancii Dr. Martens, care au inspirat la rândul lor o serie de alți designeri!

Ghetele favorite ale anilor 1990 se întorc în tendințe!

Comode, cool, rebele și cu un aer grunge tocmai bun peste sezonul de toamnă/iarnă 2019-2020, ghetele Dr. Martens s-au întors în garderobe de câțiva ani, însă abia acum devin ”mainstream”, fiind purtați intens de noua generație IT: Bella și Gigi Hadid, Kaia Gerber, Irina Shayk.

In anul 1945, Dr. Klaus Maertens a suferit un accident și în timpul recuperării, a inventat un tip de talpă ce l-a ajutat să meargă. Aceasta avea o pernă de aer în talpă, ce înlocuia talpa rigidă de până atunci, oferindu-i confortul în timpul deplasării.

Vezi această postare pe Instagram

?

O postare distribuită de ? (@bellahadid) pe

Puțin mai târziu, în 1947, Dr. Materns și-a unit forțele cu cele ale prietenului său, inginerul Herbert Funck, alături de care a creat bocancul ce îi poartă azi numele, confecționat din resturi de materiale militare. Abia în anul 1960 primul model de ghete Dr. Martens a ieșit din fabrica britanică, purtând numele de 1460. Modelul este reprezentativ pentru brand și face trimitere la data creării sale: 1 aprilie 1960.

Vezi această postare pe Instagram

@adamlevine and @behatiprinsloo were two of the many celebs at @thisiswatt’s star-studded birthday party in Beverly Hills last night! #AdamLevine #BehatiPrinsloo Photo: Backgrid

O postare distribuită de Just Jared (@justjared) pe

Dacă la începuturi, ghetele Dr. Martens erau purtate de clasa muncitoare din Marea Britanie, mai târziu au devenit un simbol al miscărilor de protest, de luptă contra normelor, de libertate, îndeosebi al partizanilor culturii punk.

Dacă ești în căutarea unei perechi cool de ghete, atunci poți încerca ”un clasic”, cum sunt ghetele Dr. Martens, care vor aduce un aer retro (inspirat de anii 90) ținutelor tale! Inspiră-te din outfit-urile purtate de vedete și din modelele sugerate în galeria foto!