News

Gigi Hadid a fost dată iar în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor

irina.letitia
September 14, 2019 12:42 PM

Vedetele se întrec în imagini originale și postări pe conturile de socializare, însă regulile privind conținutul publicat sunt din ce în ce mai stricte și se aplică la fel ca în alte medii. Astfel, nu e de mirare că Gigi Hadid a postat o poză pe contul său de Instagram și a fost dată în judecată pentru drepturi de autor!

Gigi Hadid a fost dată iar în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor

La nici două luni după ce a fost implicată într-un proces legat de încălcarea dreptului de autor ale unei fotografii pe care a postat-o pe contul ei de Instagram, Gigi Hadid este din nou dată în judecată pentru o situație similară. Modelul este acuzat de   „reproducerea neautorizată și afișarea publică a unei fotografii protejate de drepturi de autor în limba englez, avându-l ca protagonist pe fostul său iubit, cântărețul și compozitorul Zayn Malik.

Potrivit procesului de copyright depus de fotograful profesionist Robert O’Neil vineri, într-un tribunal federal din New York, Hadid a postat o fotografie cu fostul iubit Malik pe story-ul de pe Instagram, în urmă cu câteva luni, mai exact în iunie 2018.

Problema nu este că a postat o imagine cu el, ci că fotografia a fost realizată de Robert O´Neil, fotograf care nu și-a dat acceptul pe utilizarea imaginii în cauză. Autorul pozelor afirmă că Gigi Hadid a încălcat drepturile sale exclusive în calitate de deținător al dreptului de autor al fotografiei „prin reproducerea și afișarea publică a acesteia pe contul său de Instagram”, în ciuda faptului că „nu este, și nu a fost niciodată, autorizată să reproducă, să afișeze public, să distribuie și / sau să folosească fotografia.

In mod evident, există și o miză financiară în toată această situație. Întrucât fotograful se consideră prejudiciat de postarea pe Instagram, acesta o acționează în judecată pe Gigi Hadid și îi cere daune în valoare de 150 000 de dolari.

Din păcate pentru celebrul model, nu este prima oară când face o gafă de acest gen, aflându-se la al treilea proces legat de încălcarea drepturilor de autor ca urmare a postărilor de pe Instagram. Gigi a fost chemată în sala de judecată pentru prima oară în 2017, după ce a postat o fotografie cu ea însăși pe conturile ei de Instagram și Twitter, realizată de fotograful Peter Cepeda.

La începutul acestui an, modelul a comis aceeași greșeală, fiind trasă atunci la răspundere de agenția Xclusive-Lee pentru copierea și postarea unei imagini pentru care nu avea licență sau permisiune de folosire.