Fashion

Gigi Hadid -patru caractere diferite, pentru colecția Monogramă Burberry

nicoleta.ispasescu
May 16, 2019 16:47 PM

Burberry a fost lider în lumea modei încă de la începuturile sale, la sfârșitul anilor 1800, admirat în întreaga lume pentru articolele de îmbrăcăminte de înaltă calitate, accesorii și parfumuri.

Este prima dată când Gigi Hadid colaborează cu Burberry, iar în campania de debut topmodelul interpretează patru caractere diferite: băiețelul, gentleman-ul, fetița și doamna.

De la un trench cool și rochia asortată, la geaca parka supradimensionată, Gigi Hadid ilustrează perfect cele patru roluri ale colecției Monograme Burberry.

Ce înseamnă o colecție monogramă și de unde i-a venit ideea lui Tisci

Monograma a fost folosită în trecut de către personalități importante și politicieni celebri, care-şi foloseau iniţialele pentru a-şi pune amprenta asupra lumii. Astfel monograma lor era folosită atât pe monede şi bijuterii, cât şi pe veselă sau pe sigiliu pentru a le da valoare. În prezent, monongrama este cel mai des asociată cu branduri nu cu persoane, însă însemnătatea ei a rămas aceeaşi.

Vara trecută, Tisci, directorul de creație Burberry, a lansat o nouă monogramă pentru Burberry, pe pagina lui de Instagram, cu printul modern „TB”, care aducea omagiu fondatorului casei de modă, Thomas Burberry.

În postarea lui Tisci, printul era portocaliu cu alb, însă, în colecția Monogramă, în care Gigi Hadid este personajul principal, modelul menține sfera tradițională cu bej și maro.

Monograma Burberry actualizată este departe de ceea ce a făcut cunoscut brandul, și anume tartanul, însă a păstrat aceeași zonă clasică.

„Intenția mea a fost aceea de a celebra esența celor cărora ne adresăm ca brand”, a spus Tisci într-o declarație

Tisci a reunit un grup creativ de profesioniști pentru a aduce la viață spiritul colecției Monograme, inclusiv fotograful Nick Knight și stilistul superstarurilor, Katy Anglia.

Colecția Monogramă va fi disponibilă pentru cumpărare în magazinele Burberry din întreaga lume și online, începând cu 22 Mai.