Beauty

Gucci a lansat primul parfum neutru: Mémoire d'une Odeur

irina.letitia
August 6, 2019 10:36 AM

Gucci a lansat primul parfum neutru, un produs descris ca fiind atemporal şi dedicat tuturor genurilor. Vedeta campaniei de imagine pentru acesta este chiar Harry Styles, una dintre „muzele” actuale ale casei de modă italiene.

Gucci a lansat primul parfum neutru: Mémoire d’une Odeur

Proiectul unui parfum „gender-neutral” a fost ideea directorului artistic al brandului Gucci, Alessandro Michele, cel care s-a implicat activ şi în linia de beauty a mărcii, nu doar în cea vestimentară.  Punându-şi amprenta pe cosmeticele Gucci Beauty, Michele a mai spart o barieră a industriei, lansând în urmă cu câteva zile un produs extrem de potrivit timpurilor actuale: un parfum dedicat tuturor genurilor şi vârstelor.

Harry Style în campania Gucci Mémoire d’une Odeur

Campania de imagine este în deplin acord cu ideea parfumului. Regizată de Christopher Simmonds şi fotografiată de Glen Lunchford, aceasta înfăţişează tipologii umane diferite, mai exact 20 de persoane ce nu fac parte din lumea modei. Michele l-a ales pe Harris Reed, un absolvent al şcolii de modă Central Saint Martins sau pe Ariana Papademetropoulos, o artistă din L.A, pentru a întruchipa diversitatea.

Desigur, vedeta campaniei este Harry Styles, muza lui Alessandro Michele. Cântăreţul s-a implicat în proiectul curajos din propria pasiune pentru parfumuri. “Mirosurile aduc în memorie amintirifoarte puternice. Mama mea purta mereu acelaşi parfum, mirosea a lumânări şi iasomie şi de fiecare dată când simt acel miros, mă simt iar copil”, a declarat acesta.

La rândul său, Alessandro Michele a spus că ideea acestui parfum i-a venit din obsesia pentru arome. „Memoria mea este în primul rând olfactivă, astfel că pentru mine simţul mirosului înseamnă memoria mea. Când am creat Gucci Mémoire d’une Odeur, mi-am dorit să imaginez o multitudine de arome ce nu pot fi uşor de recunoscut, însă în acelaşi timp, acest amalgam de arome să semene cât mai mult cu o amintire.”

Imaginile campaniei pot fi admirate în galeria foto!