Fashion

Balaclavaua- noul trend nonconformist al acestei ierni

ioana pana
December 23, 2018 00:00 AM

(Nu este vorba despre desertul turcesc cu miere și nuci, deci doamnelor la dietă, puteți continua să citiți articolul!)

Balaclavaua- noul trend nonconformist al acestei ierni

Originare din Crimeea anului 1854, când în timpul războiului, soțiile soldaților englezi le croșetau ca să îi ferească pe aceștia de frigul de pe front, balaclavalele sunt niște cagule care au preluat numele orașului ucrainian Balaklava. Totuși, cum se face că acest accesoriu arhaic a ajuns în lumina reflectoarelor sezonul acesta?

Începând cu Calvin Klein și Raf Simons și continuând cu Gucci, balaclavalele au fost vedetele catwalk-urilor, directorii creativi ai marilor case spunând că au construit acest concept în jurul ideii de siguranță și protecție – „împotriva elementelor naturii, da, sau împotriva președintelui” râde Raf Simons-. La Gucci, extravaganța nu a fost lăsată deoparte nici când a fost vorba de niște simple cagule. Cu broderii și cristale inserate, alăturate dresurilor din dantelă și jachetelor aurii cu volane, balaclavalele au fost încadrate perfect în basmul lui Alessandro Michele.

High protection meets high fashion. #Gucci #balaclava.

A post shared by Antonia (@antoniamilano) on Oct 23, 2018 at 5:57am PDT

Sfatul nostru în materie de „how to wear it”? Alege modelele cât mai colorate și nonconformiste posibil și combină-le cu haine în aceeași paletă de culori.