Fashion

IT Girls peste hotare, însă au origini românești: Iată cine sunt cele două

ioana pana
January 12, 2019 19:20 PM

Faptul că româncele și moldovencele sunt niște femei extraordinar de frumoase ne este deja cunoscut și ne mândrim cu asta. Însă când peste 200, respectiv 400 de mii de oameni confirmă acest lucru, sentimentul de mândrie atinge un alt nivel.

IT Girls peste hotare, însă au origini românești: Iată cine sunt cele două

Originară din România, Sabina Socol este poate una dintre cele mai cunoscute It French Girls din mediul online. Cu peste 10.000 de aprecieri la postările de pe Instagram și colaborări cu diferite publicații de modă la activ, Sabina este absolventa unei școli de comunicare în artă, cu master în jurnalism, apoi cu un alt master în comunicare la Sorbona.

“M-am mutat din România când aveam un an, în 1989, iar din 2008 locuiesc la Paris.” explică aceasta. Colaborând încă din facultate cu diferite reviste de modă, a fost ușor să își facă numele cunoscut în industrie. Recent, și-a lansat propria platformă https://askafrenchgirl.com/. “Da, se numește «întreabă o franțuzoaică», dar eu sunt româncă” râde ea.

Week-end mood 😋

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol) on

Doina Ciobanu, pe de altă parte, este moldoveancă. Nascută și crescută în Chișinău, Doina s-a consacrat inițial în Moldova datorită blogului său thegoldendiamonds.com. S-a mutat la Londra, apoi, unde a semnat cu o agenție de modelling. Iar de atunci cariera sa este în plină ascensiune.

Ea folosește Instagramul atât pentru campanii și sponsorizări, cât și pentru poze personale. În orice caz, stilul ei este aparte, iar fotografiile ei pot fi recunoscute dintr-o mie.

G’day ✌🏻 #Jacquemus thanks to @leoniehanne via @mytheresa.com

A post shared by Doina Ciobanu (@doina) on

Acum, Doina este implicată într-un proiect activist ce promovează sustenabilitatea, și producerea și consumarea de materiale într-un mod responsabil pentru protecția mediului.

Burbs by Riccardo Tisci on the slopes🎿 via @mytheresa.com

A post shared by Doina Ciobanu (@doina) on