Fashion

Moschino Pre-Fall 2019: Colecția este un omagiu pentru regizorul Fellini sau doar inspirată de Gucci Resort 2019? 

ioana pana
January 10, 2019 10:37 AM

Jeremy Scott este cunoscut pentru nota distractivă pe care le-o dă tuturor creațiilor sale, găsindu-și inspirația în orice, fie că este vorba de

produse de curățenie, curente arhitecturale sau materiale de construcție.

Moschino Pre-Fall 2019: Colecția este un omagiu pentru regizorul Fellini sau doar inspirată de Gucci Resort 2019?

Acum, iată că designerul a studiat filmele regizorului italian Federico Fellini. “Satyricon”, “Casanova”, “Roma” și “La dolce vita” sunt câteva dintre cele care au servit drept inspirație pentru colecția Pre-Fall 2019.

Și singurul lucru pe care îl putem spune este că excentricitatea a fost la ea acasă. De la cercei tip candelabru, în mărimea naturală a unui candelabru, la brâuri supradimensionate tip fundă din satin, la pene, măști, nuanțe suprapuse și coroane, atât colecția pentru femei, cât și cea pentru bărbați ne-a lăsat fără suflare.

„Sunt toate lucrurile pe care le iubesc la Fellini, puse în lumina reflectoarelor… Sunt exagerări, toată colecția este suprarealistă”, explică designerul.

Totuși, în ciudat faptului că Jeremy Scott a menționat filmele regizorului italian ca sursă de inspirație, contul @dietprada, cunoscut pentru faptul că demască toate “nelegiurile” din lumea modei, are câteva suspiciuni. În cursul zilei de miercuri, DietPrada a postat trei colaje ce evidențiază similitudinile între proaspăt-lansata colecție Moschino, și cea Gucci Resort 2019, din mai anul trecut.

Have we seen this before? @Moschino showed a Pre-Fall collection heavy on Fellini references yesterday at Rome’s Cinecittà Studios, but they look a lil familiar lol. An aesthetic departure from the brand’s signature camp, the historical hairstyles, embellishments referencing the 16th century jeweled skeletons of Christian martyrs, and even Leigh Bowery-esque fetish masks were all present at @gucci ‘s Resort 2019 show in Arles last May. Dieters, coincidence or too close for comfort? • #moschino #jeremyscott #gucci #alessandromichele #costume #historical #fellini #cinecitta #heavenlybodies #rome #roman #italian #skeleton #ossuary #hair #beauty #leighbowery #mask #wiwt #ootd #dietprada #goth #spooky #cryptkeeper

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Coafurile de inspirație istorică, accentele ce fac referire la martirii creștini ai secolului al 16-lea, și chiar măștile ce amintesc de artistul Leigh Bowery au fost prezente și în show-ul Gucci din Arles în mai. Coincidență sau nu?”, spune DietPrada în descrierea postării.

Coincidență sau nu, clar este că Jeremy Scott se pricepe foarte bine la crearea de haosuri controlate, iar Pre-Fall 2019 nu a făcut excepție.