Fashion

VIDEO EXCLUSIV: Mirela Bucovicean, secretele din spatele brandului de succes Molecule-F

nicoleta.ispasescu
November 5, 2018 13:02 PM

În perioada 3-4 noiembrie, #Creativo, un eveniment organizat de Atelierele ILBAH și-a desfășurat cea de-a 6-a ediție. Printre speakerii de renume ai conferințelor acestei ediții #Creativo s-a numărat și Mirela Bucovicean, fondatoarea Molecule F.

Mirela Bucovicean este cea care a înființat în urmă cu 5 ani Molecule F, platforma care aduce în prim-plan designul românesc, reunind cei mai buni și consacrați designeri români.

Mirela Bucovicean a început să lucreze încă de la 14 ani în domeniul antreprenoriatului în modă, în cadrul afacerii de familie, experienţă care a ajutat-o în construirea proiectului său – Molecule F – ale cărui baze le-a pus în 2010. Deși la vremea aceea situația nu era tocmai favorabilă în ceea ce privește industria modei din România și mulți au ridicat din sprancene, businessul Mirelei Bucovicean a ajuns la un profit de peste 200.000 de euro, într-un timp destul de scurt.

Investiția cu care a pornit la drum Mirela Bucovicean a fost în jur de 5.000 de euro și, crezând în afacerea ei și muncind cu seriozitatea, a transformat-o într-un bvrand de succes. Astăzi, site-ul este cunoscut ca unul exclusivist, care dictează tendințele în rândul designerilor autohtoni.

Anterior, ea a lucrat în radio, presă şi TV, ca editor de fashion sau beauty, apoi în marketing şi vânzări, precum şi în alte câteva industrii care i-au stârnit curiozitatea.

Cu studii terminate la Universitatea pentru Relații Economice Internaționale și Drept și citind foarte mult, Mirela a acumulat cunoștințe din diferite domenii complementare mediului de business.

„Experiența mea universitară este în domeniul economic și în cel juridic. Am terminat Facultatea de Relații Economice Internaționale și Facultatea de Drept. Când ești mic, cel puțin generația mea, nu aveam în cap că vreau să fiu antreprenor, dar sunt rezultatul educației pe care am primit-o acasă. Este influența mamei mele, care m-a împins întotdeauna înainte și să fiu pe picioarele mele, să fiu independentă, să fiu serioasă în munca pe care o fac. Tot ce am învățat acasă am aplicat”.

Mirela ne-a declarat că nu are idoli și că nu a existat ceva ce a marcat-o în mod deosebit de-a lungul experienței sale, ci este mai degrabă suma tuturor cunoștințelor acumulate.

„Eu sunt genul de om care nu are idoli și nu se raportează la alți oameni. Pur și simplu m-am dus pe drumul meu și am făcut ce am crezut că este mai bine. Dacă ai ști cât am citit, și încă citesc…Îmi zic în fiecare zi: Azi, Mirela, trebuie să faci un efort, chiar dacă ești obosită, să mai citești măcar câteva pagini în plus. Nu  fost nimic care să fi făcut declic. Eu zic că sunt un cumul de experiențe, de lucruri pe care le-am învățat de la toți oamenii din jurul meu”.

Același lucru îl recomandă și celor care vor să își înceapă o afacere: să citească mult, sa fie curioși, să pună întrebări și să cunoască poveștile oamenilor de succes.

„Să citească mult, să se documenteze, să meargă la cursuri, să pună întrebări, să își găsească niște business-uri pe care să le studieze, să vadă cum au reușit alții să ajungă în punctul respectiv. Puterea exemplului eu cred că este importantă și de aceea și eu mereu sunt deschisă să povestesc despre tot ce înseamnă Molecule F, despre experiența mea profesională. Cred că dacă pot inspira măcar un om la o conferință, dacă pot să îi schimb în bine viața, pentru mine este suficient”.

Dar ce rămâne de făcut atunci când ai un business de succes și vin altele din urmă care vor să-ți fure locul? Mirela Bucovicean ne-a mărturisit că trebuie să îți îndrepți atenția și fii 100% implicat în business-ul tău și atunci nu are cum să nu iasă bine: „Nu este ceva extraordinar. Trebuie doar să faci un lucru bine, în mod constant. Nu am investit extraordinar de mulți bani. Nu este nimic ieșit din comun. Atât timp cât putem să ne facem meseria bine, pe termen lung, cu siguranță respectul și aprecierea celorlalți va fi acolo, cu noi, tot timpul”.

Cum arată dressingul femeii care vinde cele mai frumoase haine din România

Deși probabil v-ați fi așteptat ca dressingul unei femei care vinde cele mai frumoase haine din România să fie extrem de mare și sofisticat, Mirela ne-a dezvăluit că „este mult mai mic decât crede lumea”. 

Având în vedere că lucrează într-o industrie în care se scot haine pe bandă rulantă, Mirela știe să aprecieze altfel piesele vestimentare, să facă o diferență între ele, și nu cumpără niciodată doar de dragul de a o face.

„Dressingul meu este mult mai mic decât crede lumea. Eu lucrez în industria asta de aproape 30 de ani și în momentul în care te obișnuiești atât de mult cu hainele știi să faci diferența între ele. Nu sunt un client care cumpără doar de dragul de a cumpăra. Cumpăr ceva doar pentru că îmi place în mod deosebit și e o piesă cu care rezonez. Am cam jumătate din dressingul meu designeri români, multe piese de la branduri intrnaționale, câteva piese vintage și mai am port tradițional românesc și nu numai. Îmi place să iau din mai multe culturi piesele lor autentice și să le combin cu altele extrem de neașteptate”.

Interviul intregral poate fi văzut accesând videoclipul de mai jos.