News

Delia Matache a reusit sa tina dieta doar trei zile

andreea voicu
October 13, 2018 17:46 PM

Este una dintre cele mai frumoase si placute artiste din Romania. Dar nu a fost niciodata trasa prin inel, cu toate ca isi doreste. Delia Matache a reusit sa tina dieta doar trei zile, chiar luna aceasta, si le-a marturisit fanilor de ce renunta imediat.

Iubeste mancarea si iubeste carbohidratii! Tocmai de aceea Delia nu reuseste sa slabeasca pe cat si-ar dori. Frumoasa cantareata a tinut recent o dieta, dar i-a facut fata doar 3 zile. Dupa ce s-a luptat cu poftele si a mancat sanatos, Delia a cedat tentatiilor pline de calorii.

Delia Matache a reusit sa tina dieta doar trei zile

„Încerc și mă gândesc la un regim de viață sănătos, nu reușesc să îl țin. Mă pasionează și citesc mult, dar nu reușesc. Mi-ar plăcea să fiu mai slabă, dar pentru că n-am mai fost în ultima perioadă, acum îmi doresc. Trei zile am reușit să mănânc sănătos.

Am încercat regimul ketogenic. Sunt obișnuită full carbohidrați și am simțit așa o nefericire. M-am luptat cu mine, apoi mi-am revenit, posibil să mai încerc. Tot ce ține de zona culinară mănânc orice, oricând. Talent aș avea în bucătărie, e vorba de experiență”, a spus Delia, la Agenția Vip.

Ce este dieta ketogenică

E o dietă bazată pe grăsimi, extrem de veche și folosită de oameni încă din antichitate. Principiul de bază este inducerea unei stări de cetoză fiziologică, similară cu cea din timpul pauzelor alimentare prelungite.

Nutriţionistul Cristian Mărgărit susține că cetoza înseamnă acumularea de corpi cetonici în sânge şi evidenţierea lor în urina (când sunt în cantităţi prea mari în sânge, aceste componente sunt eliminate prin rinichi).

„Cetoza indusă prin dieta „ketogenică” este diferită de cetoacidoza diabetică şi nu prezintă un pericol imediat pentru sănătate. Din contră, vine cu avantaje: arderea accelerată a grăsimilor, suprimarea senzaţiei de foame, încetinirea creşterii unor tumori, claritate mentală, reglarea glicemiei etc.„ a mărturisit expertul în nutriție.