News

Actrița Maia Morgenstern a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis! Ce distincție a primit aceasta

adelina.duinea
October 11, 2018 09:44 AM

Ieri, 10 octombrie, actrița Maia Morgenstern a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Pentru Merit” în grad de Mare Ofițer, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni.

Actrița Maia Morgenstern a fost decorată de preşedintele Klaus Iohannis! Ce distincție a primit aceasta

Alături de aceasta au fost decorați și regizorul Cătălina Buzoianu şi preşedintele Fundaţiei Elveţiene pentru Orgi din România, Ernst Leonhardt.

„Îmi exprim întreaga recunoştinţă şi vă mulţumesc cu toată sinceritatea pentru distincţia oferită, în primul rând, Teatrului Evreiesc de Stat. Decorarea teatrului (…) vine într-un moment important, într-un moment aniversar: sunt 70 de ani de existenţă a Teatrului Evreiesc de Stat ca instituţie publică de cultură de stat. (…)

Artiştii curajoşi au dus mai departe, aşa cum au putut, flacăra, moştenirea, tezaurul cultural al limbii idiş. (…) Vă mulţumesc odată în plus pentru această decoraţie şi spun că ea vine într-un moment important şi e bine, e foarte bine că ea vine acum.

Sunt momente când, din păcate, o distincţie, o decoraţie, o recunoaştere, o strângere de mână pot să ajungă prea târziu”, a spus Maia Morgenstern, potrivit Agerpres.