News

Pot fi Meghan Markle și Kate Middleton arestate dacă încalcă legea?

adelina.duinea
September 24, 2018 15:47 PM

Meghan Markle și Kate Middleton au moștenit o mulțime de beneficii în urma căsătoriei cu nepoții Reginei Elisabeta a II-a. Totuși, există un beneficiu care le bate pe toate celelalte. Imunitatea suverană!

Pe aceeasi temaDe ce lui Meghan Markle și Kate Middleton le este interzis să poarte diamante

Sub această lege, monarhul (aka Regina Elisabeta) nu poate fi arestată INDIFERENT DE SITUAȚIE, declară Cosmopolitan. Cu alte cuvinte, Regina esti mai presus de lege.

Pot fi Meghan Markle și Kate Middleton arestate dacă încalcă legea?

„Deși legea Marii Britanii nu o poate atinge pe suverană, Regina se asigură în permanență că toate activitățile pe care le inițiază sunt în acord cu legea”, citează Cosmopolitan de pe site-ul Familiei Regale.

Așadar, cum rămâne cu ceilalți membri ai Familiei Regale? Aceștia nu au imunitatea de care se bucură Regina, dar cu siguranță există o portiță de scăpare.

Aparent, masiva enciclopedie a legilor Marii Britanii precizează că membrii Familiei Regale nu pot fi arestați pe baza unor proceduri civile, în prezența monarhului sau în apropierea vreunui palat.

În orice caz, doar Regina este cu adevărat imună legii. Dovada vie este Prințesa Anne. Ea a devenit prima membră a Familiei Regale condamnată și amendată cu 400 de lire pentru depășirea limitei de viteză.

Așadar, ați aflat!