Living

Un „îngeraș” Victoria's Secret a dezvăluit că suferă de o boală psihică

nicoleta.ispasescu
July 31, 2018 11:29 AM

„Îngerașul” Victoria’s Secret, Sara Sampaio, a vorbit pentru prima dată despre boala psihică de care suferă, care îi afectează viața de zi cu zi: trichotillomania.

Pe aceeasi tema

5 modele de la Victoria Secret au dezvăluit trucurile lor de frumusețe și produsele „must-have”

Trichotillomania este o boală mintală, care se manifestă pe fundalul stresului, în cazul persoanelor cu dezechilibru, și se caracterizează prin ruperea părului pe corp, uneori ulterior consumându-le.

Pe 20 Iulie, Sara i-a întrebat pe prietenii de pe Instagram dacă au vreo curiozitate referitoare la persoana ei, în timp ce se afla „blocată în trafic”.

Unul dintre urmăritori a întrebat-o pe Sara despre rutina sprâncenelor ei. Modelul în vârstă de 27 de ani a răspuns: „Ei bine, încerc să nu le ating, dar din păcate sufăr de trichotillomanie și trag de ele! Așa că am foarte multe goluri. Pur și simplu folosesc un creion de sprâncene pentru a le completa!”.

🖐🏼

O postare distribuită de Sara Sampaio (@sarasampaio) pe

După ce a primit mai multe mesaje de la fani care suferă din cauza aceleiași tulburări, Sara a decis să posteze un mesaj mai lung despre experiența ei cu trichotillomaniape care un fan l-a re-distribuit ulterior pe Twitter.

„Pentru cei care nu știu ce este trichotillomania, aceasta este cunoscută ca o tulburare de rupere a părului. Această condiție este atribuită nevrozei obsesiv-compulsive, caracterizată printr-un impuls de lungă durată care conduce la căderea părului”, a scris ea.

Potrivit Clinicii Mayo, pentru unii oameni trichotillomania este o tulburare ușoară, ușor de manevrat, însă pentru alții, impulsul poate avea consecințe grave. Și, din moment ce cauza trichotillomaniei este neclară încă, factori precum istoria familiei, stresul și anxietatea pot contribui la dezvoltarea acestei tulburări.

Sara Sampaio a povestit că experiența cu această tulburare a început când avea 15 ani, când își rupea genele. Apoi a început să își rupă sprâncenele, iar episoadele sunt „mult mai rele atunci când sunt foarte stresată” sau când „nu fac nimic cum ar fi să mă uit la TV sau să citesc o carte”.

Ce tratament trebuie să facă Sara Sampaio pentru a ține sub control impulsul nervos

Modelul a declarat că are o formă ușoară a tulburării și că doctorul i-a prescris un medicament intitulat NAC, pentru a-i calma impulsul de a-și rupe părul.

NAC sau N-acetylcysteine este un amino acid care influențează neurotransmițătorii în ceea ce privește starea de spirit, după cum reiese din declarațiile Clinicii Mayo.

Sara a declarat că NAC a ajutat-o, dar că impulsurile nervoase nu au dispărut complet, așa că ea vrea să își întrebe doctorul despre Naltrexon, un medicament care este folosit mai degrabă pentru a ajuta dependenții de droguri și de alcool. 

Sara Sampaio a subliniat că alți pacienți care suferă de trichotillomanie ar trebui să vorbească cu doctorii lor, înainte de a începe un tratament, și a încheiat cu câteva cuvinte de încurajare: „Aceasta este o tulburare pe care oamenii nu o pot opri pur și simplu! Dar, a fi înțelegător și bun presupune o cale lungă! Multă dragoste pentru toată lumea!”.