News

Ce s-a întâmplat cu lucrurile Zinei Dumitrescu? ''Nimeni nu s-a atins de ele''

andreea voicu
April 6, 2019 19:31 PM

Zina Dumitrescu a decedat pe 28 martie, la azilul unde locuia de şapte ani. Mama Zina, aşa cum era alintată de cei dragi, avea 82 de ani. Zina Dumitrescu a murit singură, fără fiul ei, Cătălin Negreanu, care nu se mai interesa de soarta sa.

Creatoarea de modă a fost incinerată pe 30 martie. În urma ei au rămas multe lucruri, printre care se numără haine şi bijuterii.

Ce s-a întâmplat cu lucrurile Zinei Dumitrescu?

Conform Libertatea, toate lucrurile au fost strânse şi puse în saci. Ioan Cassian, directorul azilului din Ghermăneşti, a declarat că băiatul său nu i-a împărţit hainele mamei sale, aşa cum se face după decesul unei persoane. Aşa că şi-a pus angajaţii să strângă toate lucrurile Zinei Dumitrescu.

”Nu s-a atins nimeni de ele. Nu le putem împărți la azil. Ea avea foarte multe lucruri deosebite, primite de la prietena ei Dana, din Germania, cum ar fi un pardesiu de cașmir sau alte haine din materiale scumpe. 

Probabil toate hainele în care apărea le lua de la casa de modă, după care le ducea înapoi. Avea doar două blănuri ale ei. Iar multe bijuterii erau gablonțuri, fără valoare prea mare”, a declarat Cassian pentru Libertatea.

Incinerarea Zinei Dumitrescu a şocat pe toată lumea, iar cei mai mulţi l-au acuzat pe fiul acesteia că i-a încălcat ultima dorinţă, aceea de a fi înmormântată la cimitirul Bellu, unde avea loc de veci. Se pare, însă, că adevărul era altul.

Ioan Cassian susţine că Zina Dumitrescu se răzgândise cu puţin timp înainte de a muri şi i-a spus fiul ei că nu vrea să mai fie îngropată.

”Cătălin a venit la azil la nici o oră după ce a aflat că mama lui a murit. Era acolo, dar nu a vrut să se știe acest lucru. Am vorbit cu el imediat după incinerare și s-a jurat că asta i-a cerut Zina. E foarte posibil ca, pe fondul acelei depresii puternice pe care o avea, să nu-și fi dorit să fie înmormântată, ci incinerată. Cătălin a fost și este și acum traumatizat”, a mai adăugat Ioan Cassian.