Fashion

VIDEO EXCLUSIV: Două tinere antreprenoare realizează o pălărie personalizată, perfectă pentru cadoul de Valentine's Day

nicoleta.ispasescu
February 12, 2019 08:15 AM

Andreea și Ioana formează Amizade, o poveste care a luat naștere cu 17 ani în urmă, atunci când s-au cunoscut…în spatele blocului.

„Amizade“ înseamnă „prietenie“ în portugheză, iar cele două tinere antreprenoare spun despre prietenia lor că a evoluat, cu timpul, devenind nedespărțite.

Cel mai interesant în ceea ce le privește pe fondatoarele brandului Amizade este că ele au joburi în domenii cu totul și cu totul diferite, prin care reușesc să își susțină afacerea.

”Pe lângă pălăriile despre care a aflat destul de multă lume, într-un timp relativ scurt, noi activăm fiecare în domenii diferite, eu (Ioana) în domeniul Horeca, mă ocup de administrative, de evenimente, promovare, iar Andreea…funcționar public!”

Sunt la început, sunt tinere și entuziasmate și vor să își ducă afacerea cât mai departe. Chiar și pe plan internațional. Și chiar să creeze accesorii și haine.

„Momentan suntem la început cu proiectul. Am început să lucrăm acum un an, un an și un pic, lansarea a fost în iulie (2018), odată cu primul post de Instagram. Nu ne vom opri aici. Nu am vrut să anexăm denumirea de Pălării Amizade, sau Amizade Hats, pentru că încă de la început ne-am gândit că nu vrem să facem doar lucrul acesta. Fiind pasionate de design vestimentar și accesorii, vom dezvolta conceptul acesta mult mai mult”, spune Ioana.

Fără să aibă studii în domeniu, sau vreun mentor care să le ghideze, fondatoarele amizade spun că au fost autodidacte și că au fost nevoite să muncească de 10 ori mai mult.

„Am fost autodidacte, am învățat pe cont propriu. Am furat și noi dintr-o parte, din alta. Cel mai mult am învățat din tutoriale, cărți pe care le-am achiziționat, atât online, cât și fizic. Am stricat câteva pălării până să ajungem în punctul ăsta. E normal”

Două tinere antreprenoare realizează o pălărie personalizată, perfectă pentru cadoul de Valentine’s Day

Întreg procesul de realizare a unei pălării durează destul de mult și au existat chiar și nopți în care nu au dormit, sau mese pe care nu le-au luat, doar să își poată onora comenzile.

”Procesul este destul de complex. Ne ia și 3-5 zile să lucrăm o pălărie. Procesul creativ este destul de intens pentru că ne adunăm aici, eu și Ioana și ne vin ideile pe parcurs”.

Și pentru că mai sunt câteva zile până la Valentine’s Day, Ioana și Andreea vă prezintă un demo de realizare a unei pălării, specială pentru această sărbătoare. Iată ce a ieșit!