Fashion

Celebrul magazin de lux, Barneys New York, riscă falimentul!

irina.letitia
July 15, 2019 21:21 PM

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi vechi retaileri de lux din Statele Unite s-ar putea pregăti de faliment. Este vorba despre celebrul magazin Barneys New York, care de aproape 100 de ani furnizează cele mai stylish colecţii cumpărătorilor pasionaţi de lux.

Celebrul magazin de lux, Barneys New York, riscă falimentul!

Cheltuielile foarte mari, datorate în mare parte chiriei exorbitante pentru spaţiul deţinut de Barneys în Manhattan, pe celebra Madison Avenue, sunt responsabile pentru posibila decizie de a declara falimentul. Pe lângă acestea, se pare că retailerul are dificultăţi şi cu a ţine pasul cu gusturile pasionaţilor de modă pentru haine, din ce în ce mai fluctuante.

Conform bof.com, Barneys New York a apelat deja la ajutor specializat, lucrând în prezent cu firma de avocatură Kirkland & Ellis LLP, pentru a studia şi pregăti posibilitatea declarării falimentului. Cu toate acestea, nicio măsură nu a fost luată oficial, iar reprezentanţii retailerului au declarat că „studiază diferitele opţiuni pentru a-şi consolida situaţia financiară şi pentru a asigura o creştere sustenabilă, pe termen lung, a propriului business.”

Barneys nu este la prima provocare de acest gen. Magazinul a  fost inaugurat în 1923, fiind primul magazin american de acest gen care a găzduit întreaga linie semnată Giorgio Armani. În prezent, Barney are locaţii în 10 state din America (printre care California, Florida şi Illinois), dar şi 12 francize în Japonia.

In 1996, marele retailer a avut probleme financiare similare, declarând pentru prima dată falimentul. Câţiva ani mai târziu, în 2012, datoria cumulată a fost  redusă datorită sprijinului financiar acordat de fondul de investiţii Perry Capital.

Acum, cheltuielile prea mari şi lupta cu e-commerce-ul aduc din nou compania în pragul unei decizii importante. Vom urmări în continuare ce se întâmplă cu marele retailer de lux, un simbol al magazinelor de acest gen.