Hwahwa Lala îți demonstrează că stilul nu e doar despre rochii

Mihail Tamba
April 16, 2018
April 16, 2018

Dacă ați vedea un top al căutărilor pe Google cu subiecte ce țin de modă/stil vestimentar, v-ar lua groaza: rochii de seară lungi, rochii scurte, rochii ieftine, rochii de ocazie, rochii cu volane, rochii drepte. Rochii.

Din păcate, la noi, stilul vestimentar încă este perceput ca sinonim al rochiei. Și e cumva explicabil, dacă acceptăm că problema are rădăcini mult mai adânci, înfipte în straturile educației și a nivelului de trai.

Experiența personală, însă, mi-a confirmat că nu trebuie să fii milionar ca să te îmbraci bine și că nu trebuie nici să ai două doctorate la Harvard ca să eviți cu succes rochia de nașă. Totul ține sursele de unde îți iei informațiile și de cât de mult ești dispusă să înceri lucruri noi.

Și spun asta pentru că mi se pare foarte rușinos ca în 2018 să mai abordezi soiul acela de conservatorism și loialitate față de revistele cu apariții săptămânale, care îți dau tot felul de sfaturi despre cum să te îmbraci, și de fapt nu fac decât să plimbe o selecție asemănătoare de rochii și fuste elegante.

Astăzi, de exemplu, vreau să vorbim despre HwaHwa Lala, sau simplu, Lala, care este cunoscută în întreaga lume pentru estetica ei inconfundabilă: o combinație superbă între Rick Owens și Yohji Yamamoto.

IN AN OFF-GUARD MOMENT BEFORE @rickowensonline SHOW ?by @chillaxingroad

A post shared by LALA (@hwahwalala) on


Lala, ca oricare dintre noi, a fost într-o adevărată călătorie spirituală până a descoperit stilul care i se potrivește ceel mai bine. Pentru că, iată, un alt lucru foarte important, despre care nu se prea vorbește, este că stilul vestimentar trebuie să fie despre tine și personalitatea ta, trebuie să-ți reprezinte principiile, valorile, afinitățile și idiosincrasiile.

Lala a trecut prin mai multe etape vestimentare: întâi s-a regăsit în Comme des Garçons și Vivienne Westwood, apoi a rezonat cu estetica lui Alexander McQueen, trecând și prin Yohji Yamamoto, pentru o perioadă. Toate astea până în 2003, când l-a descoperit pe Rick Owens. „S-a simțit ca un cuțit în inimă”, spune Lala, într-un interivu acordat nylon.com. Și de atunci i-a rămas fidelă.

SHOW OUTFIT • RICK OWENS SS18 SHOW ? by @ntlptrva

A post shared by LALA (@hwahwalala) on


Deși prima impresie pe care o lasă este că ar fi una dintre acele persoane ciudate, pe care nu știi cum să le abordezi, sau mai mult, că ar fi chiar violentă și ușor de iritat, Lala este o tipă caldă, cu umor și foarte umană. Are genul acela de profunzime care te impresionează din prima clipă.

Iar despre stilul ei vestimentar vă las să descoperiți mai multe în galeria foto și pe pagina ei de Instagram.


Share