Beauty

Împletituri pentru păr scurt. Cele mai simple și rapide modele

A. S.
October 10, 2019 17:25 PM

Împletituri pentru păr scurt. Cine spune că dacă ai părul scurt nu-l poți împleti? Ei bine, sunt o mulțime de modele de împletituri pentru părul scurt, ușor de realizat acasă, fără nicio bătaie de cap. 

Împletiturile par să fie acel gen de coafură care nu se demodează niciodată, ci doar se transformă. În ultimii ani, împletiturile au devenit tot mai populare și mai apreciate.

Împletituri păr scurt. Modele simple

Nu trebuie să fii foarte pricepută atunci când vrei să-ți împletești părul acasă. Se poartă foarte mult împletiturile cu un aer dezordonat, așa că dacă nu-ți va ieși chiar perfect din prima, nu ai de ce să-ți faci griji.

Nu renunța la părul împletit, doar pentru că îl ai scurt sau nu ai foarte mult antrenament! Încearcă de câteva ori și vei vedea că împletiturile spic, foarte apropiate de scap îți vor evidenția trăsăturile și-ți vor scoate ochii în evidență.

Pentru părul scurt poți încerca mai multe tipuri de împletituri, care sunt potrivite atât pentru ținutele de zi, cât și pentru cele de seară.

Nu contează pe ce stil de împletitura vrei să mergi pentru că etapele inițiale sunt aceleași: îți speli părul, iar în timpul de uscare aplici produse de styling pentru a-i da volum și-al aranja mai ușor

 

 

Împletituri păr scurt tuns bob

Dacă ai părul tuns bob, atunci trebuie să știi că variantele de împletituri sunt nenumărate. Poți opta pentru împletituri într-o parte, împletituri spic, coronițe împletite și multe alte tipuri.


În funcție de ținută, poți opta pentru o coadă împletită simplă, cu câteva șuvițe lăsate pe o parte. Pentru un look jucăuș, optează pentru două cozi împletite pe care le poți transforma în cocuri. Dacă vrei să ai un look romantic, alege să îți împletești doar parte din păr, iar pe restul să îl lași desprins, ondulându-l cu placa.

Citește și: COAFURI PENTRU PĂR SCURT LA MODĂ ÎN 2019

Împletituri păr scurt. Trucuri pentru un păr sănătos

Indiferent că ai părul scurt, mediu sau lung, că vrei să-l coafezi lejer, că alegi împletituri simple sau alegi coafuri și împletituri complexe, sănătatea firului de păr este foarte importantă.

Părul nostru e format din keratină, o proteină care se obține din aminoacizi. Pentru ca părul tău să crească mai repede și să fie sănătos, trebuie să existe acești aminoacizi, a căror producție poate fi stimulată de o dietă care include proteine, așa că asigură-te că din regimul tău alimentar nu lipsesc sursele de proteină. Câteva exemple de proteine benefice pentru păr sunt: ouă, carne, lactate, nuci, migdale.

De asemenea, alcătuiește-ți un kit de îngrijire esențial pentru orice stadiu al părului tău. Pe lângă șampon, din acest kit nu trebuie să lipsească un balsam potrivit tipului tău de păr. Ddacă vrei să îți crească mai repede, alege unul care are argan la bază, dacă părul este uscat, folosește unul hidratant, cu extract din uleiuri și plante naturale. Kitul ar trebui să mai conțină un spray pentru protecție termică, în cazul în care te mai lași tentată de placă din când în când. La fel și un tratament pe bază de ulei, care să îi asigure strălucirea și să prevină electrizarea firelor de păr, dar și o masca pentru regenerare.  Cele care au la bază ingrediente naturale că uleiul de ricin, uleiul de măsline sau mierea sunt cele mai bune.

Citește și: TUNSORI PENTRU PĂR SCURT ȘI FAȚĂ ROTUNDĂ. CELE MAI COOL MODELE DE LA VEDETE