News

Influencerii din online, afectaţi major de schimbările de pe Instagram!

irina.letitia
July 28, 2019 12:24 PM

Schimbările anunţate de platforma online Instagram îi îngrijorează din ce în ce mai tare pe cei care îşi desfăşoară activitatea în social media. Influencerii din online sunt afectaţi major de schimbările Instagram, care a recurs deja la ascunderea like-urilor din anumite regiuni ale lumii, inclusiv în ţări din Europa.

Influencerii din online, afectaţi major de schimbările de pe Instagram!

În aprilie anul acesta, echipa Instagram a făcut un anunț care a indus panica printre cei care îşi desfăşoară activitatea în online: lucrau la un test care a urma să limiteze vizibilitatea aprecierilor postărilor, din dorinţa de a crea „un mediu mai puțin supus presiunii de a plăcea”. Utilizatorii nu ar mai putea vedea câte aprecieri are o postare a unui alt utilizator, însă ar putea urmări în continuare cine le-a apreciat propriile postări.

Compania a declarat atunci că doreşte să se îndepărteze de ceea ce ei numesc „valori de vanitate”. Directorul Instagram, Adam Mosseri, a spus că vrea ca platformă să fie mai mult un hobby, decât un concurs pentru cine primeşte mai multe aprecieri.

Testul a fost lansat inițial în Canada în luna mai , iar mai apoi a fost extins în Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Italia, Japonia și Brazilia. „Sperăm că acest test va elimina presiunea asupra persoanelor care văd o postare, astfel încât să vă puteți concentra pe împărtășirea lucrurilor pe care le iubiți”, a declarat Mia Garlick.

Cu toate acestea, utilizatorii Instagram, cu precădere influencerii, nu sunt deloc mulţumiti de noile schimbări.
Mikaela Testa, un influencer din Melbourne, care a resimţit deja noile modificări, a vorbit despre exprienţa sa: „Indiferent de ceea ce credeți, Instagram este un loc de muncă REAL și cei din industrie au muncit din greu pentru a ajunge acolo unde sunt”, a spus ea. „Sunt oameni care nu sunt din industrie care cred că e o glumă. Dar nu este, avem parte de o daună reală aici. Am investit enorm în munca mea pe Instagram, pentru ca aceasta să fie distrusă, şi nu doar pentru mine, ci și pentru toate mărcile și afacerile pe care le cunosc „.

Alţi influenceri, care au fost şi ei afectaţi de ascunderea like-urile declară că acum muncesc mult mai mult zilnic, pentru a compensa reducerea totală a aprecierilor la postări, care sunt în scădere, nu doar ascunse

In mod evident, influencerii sunt speriaţi de repercursiunile materiale ale acestor decizii. Numărul de like-uri le confirma statutul şi le asigura în acelaşi timp colaborări şi implicit, bani. Astfel, influencerii sunt speriați că lipsa de vizibilitate asupra lor ar putea avea efecte importante asupra veniturilor lor. Însă Instagram spune că testul nu va afecta instrumentele de măsurare pentru întreprinderi, astfel încât ei vor putea livra în continuare statistici reale asupra conturilor pe care le deţin.