Beauty

Instagram banează filtrele ce sunt asociate cu operațiile estetice

iulia.statie
October 24, 2019 13:21 PM

În ultimele luni, galeria cu filtre ale Instagramului oferea unele schimbări ce te puteau face să arăți ca un influencer. Filtrele ofereau o imagine asupra ta complet schimbată, buze mult mai mari, un nas perfect drept și pomeți sculptați.

Pe aceeasi temaCardi B, probleme de sănătate din cauza unei intervenții estetice

Instagram banează filtrele sunt asociate cu operațiile estetice

Practic, toată lumea putea să arăte ca o fată ce are milioane de urmăritori pe această aplicație.

Totuși, compania din spatele filtrelor, Spark AR, a anunțat oficial că își vor schimba politica. Ei vor bana filtrele ce aduc aminte de operații estetice, motivele fiind unele etice.

Aceștia vor scoate orice efect asociat cu operațiile estetice din galerie și vor continua să caute orice este creat pentru a da impresia de modificări ale corpului.

Ba chiar, Huffington Post a adunat mai multe informații despre aceste schimbări, demonstrând că aceste filtre dăunează sănătății noastre mintale și fac operațiile estetice să fie atrăgătoare.

De asemenea, filtrele sunt doar o picătură în toată această cultură ce ne-a făcut să uităm cum arată un chip uman.

„Femei de toate vârstele intră în clinica mea pentru tratamentele cosmetice destinate buzelor, jumătate vor un look natural, cealaltă jumătate cer un look asemănător cu al lui Kylie Jenner.”, le-a zis doctorul Frances Prenna Jones celor de la Elle.

Ba chiar, operațiile estetice de mărire a buzelor au crescut cu 50% în ultimii ani între femeile cu vârste cuprinse între 18-50 de ani.

Există totuși milioane de feluri de a arăta ca și femeile din familia Kardashian, răspândite pe tot internetul, dar totuși este un lucru bun faptul că Spark AR încearcă să ofere oamenilor o perspectivă mult mai naturală.

Sursă: Papermag